Covid Čechy přifoukl: Větší podprsenky i trenýrky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Covid Čechy přifoukl: Větší podprsenky i trenýrky

Češky patřily vždycky mezi obdařené Evropanky.
Češky patřily vždycky mezi obdařené Evropanky. (Shutterstock.com)

Nečekaně pozitivní důsledek pandemie? Covid Češkám napumpoval vnady. Košíčky nejprodávanějších podprsenek v tuzemsku se zvětšily o jedno číslo. Zatímco před pandemií nejčastěji kupovaly ženy velikost C, nyní je to D. Ztloustli i muži...

﷯Znám taky jednu z Dejvic, ta tam toho má nejvíc, zpívá se rozpustile ve slavné písničce skupiny Y﷯o Y﷯o B﷯and. Češky vždycky patřily mezi Evropankami k těm obdařeným lepými tvary. A během pandemie jim ňadra ještě narostla. „Můžeme potvrdit pozvolný a dlouhodobý trend, že nám ženy rostou velikostně do krásy. V roce 2019 byla nejprodávanější velikostí 85C a letos to pravděpodobně, podle trajektorie dosavadních prodejů, bude 85E,“ říká Lýdie Malchárková ze společnosti Triola.

Trochu přibraly

Dobrou zprávou je, že se zvětšila především ňadra, zatímco obvod hrudníku zůstal stejný. Nelze však říct, že by Češky vůbec nepřibraly. „Letos jsme také zaznamenali vyšší zájem i o obvody 100 centimetrů,“ uvádí Lýdie Malchárková. Dámského prádla velikosti L se v letošním roce prodalo o 5,5 % více než v roce loňském.

Lepé tvary se v době pandemie ještě zvětšily.

Pohodlí nade vše

Ve srovnání s dobou před pandemií se také zvýšila poptávka po podprsenkách bez kostic a po tzv. volnočasových pohodlných střizích. Čím více času jsme trávili doma, tím důležitější bylo pohodlí. Zajímavé je, že u sportovních podprsenek k žádné změně nedošlo. Nejčastěji prodávanou velikostí bylo M a to i zůstalo. Vypadá to tedy, že ženám, které sportují, se poprsí nezvětšilo.

Víte že...

...Češky bývaly ještě drobnější? Na přelomu tisíciletí byla nejprodávanější velikost podprsenky 75C.

Muži jsou tlustší

Zvětšují se i velikosti spodního prádla u mužů, kteří během pandemie dokonce přibrali víc než ženy. „Ještě před pěti lety byly nejprodávanějšími velikostmi M a S, letos příčkám vévodí velikost L, u pánského prádla je na druhém místě dokonce velikost XL,“ vyplývá to ze statistik sítě obchodů Trenýrkárna.cz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.