Povaha podle šatníku: Jak jste na tom vy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Povaha podle šatníku: Jak jste na tom vy?

Co o Vás vypovídá skříň?
Co o Vás vypovídá skříň? (istockphoto.com)

Osobnost a charakter člověka dnes odhalí kdeco. Psychologové zkoumají, jací jste, podle pizzy, jakou máte rádi, jakou čtete knížku, anebo i podle toho, jak jste pořádkumilovní. A v Oxfordu naposledy podrobili lidskou povahu bádání skrz srovnanou skříň! Takže se podívejte do šatníku a porovnejte se s jejich studií.

PŘECPANÝ ŠATNÍK

Svou skříň jste otevřeli jen s velkou námahou. Přetéká totiž až po okraj, byť je poměrně srovnaná. Polovinu oblečení vlastně ani nenosíte, ale zdráháte se jej vyhodit, protože se k němu vážou nějaké důležité vzpomínky. Anebo co kdybyste se do těch džínů ještě někdy vešli, že? * Vaše silné stránky: Sběratelé obvykle bývají dobrými přáteli a milujícími partnery. Jsou totiž věrní nejen svému oblečení, ale i lidem. Je na vás spolehnutí, rádi vždy přispěcháte s radou a pomocí. Pocit jistoty je ale důležitý i pro vás a vyžadujete ho od svých blízkých. * Vaše slabé stránky: Není to jen oblečení. Vy děláte každý den téměř to samé. Jakmile vybočíte ze svého zajetého stereotypu, jste nervózní a protivní. A třeba i nápady na ozvláštnění vztahu či postelových hrátek přijímáte jen velmi chladně. Pozor, abyste se neubili nudou.

DOKONALE UKLIZENÝ ŠATNÍK

V tomhle sloupečku jsou kalhoty, v tomto zase trička. V této přihrádce máte úhledně seskládané spodní prádlo a úplně nahoře, v zavakuovaných pytlích, zase letní oblečení. Všechno je důkladně vyžehlené, možná i setříděné podle barev. Drtivou většinu oblečení, kterou máte ve skříni, také skutečně nosíte. * Vaše silné stránky: Tohle je dokonalá vůdčí osobnost! Pokaždé hbitě najdete řešení jakéhokoli problému. Přemýšlíte logicky a jste neustále ve střehu. Nikdo si na vás nepřijde, jste připraveni na každou variantu. Svůj život máte promyšlený do nejmenšího detailu. * Vaše slabé stránky: Není ta touha po perfekcionismu ubíjející? Necítíte se někdy totálně vyčerpaní? Pak by možná stálo za to některé věci neplánovat a dát jim volný průběh. Vždyť vy se také často zaobíráte banalitami a uniká vám pravá podstata věci. Možná můžete některé úkoly svěřit ostatním – třeba členům vaší rodiny nebo v zaměstnání vašim spolupracovníkům. Takhle brzy vyhoříte…

POLOPRÁZDNÝ ŠATNÍK

Obří skříň a v ní pouze to nejnutnější – pár kalhot, trička s dlouhým a krátkým rukávem, dvě bundy a šlus. Pořizujete si praktické oblečení především na léto a zimu. Přechodná období řešíte prakticky – rozepnete si zimní bundu, nebo si naopak vezmete o vrstvu víc. Nač pořád nakupovat nové »hadry«, když peníze se dají investovat i lépe… * Vaše silné stránky: Jste velmi praktičtí a máte silné sociální cítění. Na prvním místě je blaho vašich blízkých, sami sebe stavíte až na konec žebříčku. Opravdových přátel máte jen pár, zato se na ně ale můžete spolehnout. Jste velmi citliví a zranitelní, ale pokud vám někdo něco provede a omluví se, dokážete na křivdy rychle zapomenout. * Vaše slabé stránky: Všechny emoce prožíváte uvnitř, navenek nedáváte znát rozčilení ani radost, což může pro řadu lidí být matoucí. Jen tak někoho si k tělu nepustíte. Často uděláte něco jen pro to, že se to má, ale vnitřně s tím nesouhlasíte. Dejte někdy průchod svým pocitům a udělejte někdy něco bláznivého!

ROZHÁZENÝ ŠATNÍK

Ponožky mezi kalhotami, spodní prádlo pod mikinami. Kalhoty a šaty na jedné hromadě. Některé kousky ve vaší skříni možná mají i visačky, které jste zapomněli odstřihnout. V šatníku panuje zmatek, chaos, nic nemá své stálé místo. A řada kousků v něm je zmuchlaná… * Vaše silné stránky: Tohle je skříň veselého člověka, který se umí radovat z maličkostí, je kreativní, spontánní a hyperaktivní. Na všem se snažíte najít to dobré. Lidé vás mají rádi, je s vámi legrace a žádná nuda! * Vaše slabé stránky: Podobně jako ve vašem šatníku funguje i váš život. Některé záležitosti máte nevyjasněné, děláte spoustu věcí najednou a žádnou pořádně. Z věcí, které máte vyřešit, si vždy vybíráte ty příjemnější; ty nepříjemné odsouváte stranou. Ale ony nemizí. A naopak rostou. Takže pozor, aby vám nepřerostly přes hlavu…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.