Každé zrnko skrývá pravdu o vašem charakteru aneb Jak »kafíčkujete« vy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Každé zrnko skrývá pravdu o vašem charakteru aneb Jak »kafíčkujete« vy?

Jakou kávu pijete?
Jakou kávu pijete? (Pexels)

Popíjení kávy, to není jen způsob, jak každé ráno nakopnout organismus. Je to rituál. A také způsob, jímž projevujeme svou osobnost. Dopřáváte si ji raději s mlékem? Nebo upřednostňujete silné espresso? Tohle o vás oblíbený nápoj prozradí!

1/ Káva s příchutí

Rádi si do svého oblíbeného nápoje přidáte oříškový, vanilkový, perníkový (či jakýkoli jiný) sirup? Tak to s vámi bude zábava! Vtip vám není cizí a umíte si udělat legraci i sami ze sebe. Možná ale neznáte míru, a tak můžete druhé občas urazit.

2/ Ledová káva

Baví vás jakákoli káva v ledové úpravě? Pak jste lidé společenští, kteří jsou duší každého večírku. Je s vámi zábava, ale všechno berete možná až moc na lehkou váhu. Ovšem pozor, v posteli se měníte ve zvíře! Jste ti nejlepší milenci.

3/ Dvojité espresso

Tohle je nápoj fajnšmekrů, kteří jsou sečtělí, inteligentní a zcestovalí. Pravděpodobně se pyšní vysokoškolským titulem a mají tendenci se někdy povyšovat. Světáci, nonšalantní a vtipní. Ale pozor, abyste nesklouzli ke snobské nadutosti. A také pozor na srdeční arytmii.

4/ Espresso

Malou kávu bez mléka si dopřávají osobnosti se silným charakterem. Tihle lidé tvrdě dřou, aby byli úspěšní. Sázejí na rutinu, jsou dochvilní, organizovaní, přesní, ale jakýkoli odklon od zajetých pořádků je dokáže podráždit. Ale mají styl, to se jim upřít nedá.

5/ Flat White

Dvojité espresso zalité pěknou dávkou našlehaného mléka, to si nejčastěji objednávají důvěryhodní a spolehliví lidé se smyslem pro pořádek. Jsou upřímní, veselí a emancipovaní, ale také velmi citliví. Když hrozí konflikt, jdou raději stranou.

6/ Capuccino

Vy prostě milujete dobrodružství! Nebaví vás monotónnost, potřebujete stále nové impulzy, abyste se nenudili. Rádi objevujete nové věci a poznáváte nové lidi. Jste ale perfekcionisté, přímo posedlí tím, aby bylo všechno »tip ťop«.

7/ Americano

Je libo velká káva bez mléka? Pak budete trpěliví a výkonní. Nechybí vám motivace, rádi si ale všechno děláte jednodušší a vyhýbáte se vyhroceným konfrontacím. Jste introvertní, trochu moralističtí, ale ve společnosti relativně oblíbení.

8/ Latté

Rádi se ztrácíte v davu, jste jen jedním (jednou) z mnoha. Jste-li ve středu pozornosti, necítíte se komfortně. Máte mírumilovnou povahu, jste zdvořilí, přímočaří, ale všechny problémy řešíte v klidu. Večery nejraději trávíte doma u televize. Nepohodlí se vám zajídá, ale výzvy vás nenechají chladnými.

9/ Instantní káva

Tuhle variantu často volí flegmatici, kteří mají ty nejlepší předpoklady k prokrastinaci. Do ničeho se moc nehrnou, nechávají se vést. Jsou snadno ovlivnitelní a na spoustu věcí nemají ucelený názor. Na druhé straně jejich klídek je pro okolí uklidňující. Copak potřebujeme jen dynamické lídry?

10/ Káva s alternativním mlékem

Jen se přiznejte – že máte rádi věci pod kontrolou? Jedete na 200 % a nepolevíte, ani když melete z posledního. Na druhou stranu děláte velmi racionální rozhodnutí a druzí k vám rádi chodí pro radu. Nepřipouštíte si chyby, máte pocit dokonalosti a někdy jste drobátko za chytrolíny.

11/ Turek

Česká specialitka s lógrem, to je záležitost staré školy. Dopřávají si ji puristé s utříbenými názory, přes které nejede vlak. Jen neradi přiznají, že se mýlí. A ani různé novinky a vymoženosti nepřijímají zrovna dvakrát nadšeně…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.