Nebezpečný šílenec na benzince: Kvůli kafi postřelil strážníka na hlavě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nebezpečný šílenec na benzince: Kvůli kafi postřelil strážníka na hlavě

 ilustrační foto
ilustrační foto (Profimedia.cz)

Drama se odehrálo brzy ráno na benzínce v Trutnově. Strhla se tam přestřelka mezi mužem (28) a strážníky, které přivolala obsluha. Postřelený byl pachatel i člen hlídky.

„Muž odmítal zaplatit za kafe v kelímku a nealko nápoje a odcházel ven k zaparkovanému autu,“ popsal velitel trutnovských strážníků Radek Svoboda. Na místo přijela před čtvrtou ráno hlídka městské policie. Když se objevila, zloděj vulgárně nadával, a pak vystřelil. Rána jednoho strážníka lehce zranila na hlavě. Jeho kolega palbu opětoval a muže zasáhl na paži a hrudníku. Zloděj pak nasedl do auta a ujížděl. Po pár set metrech ho dopadla policie. Byl hospitalizován, ale na životě není ohrožen.

Měl pistoli a kuše

Proč muž nechtěl zaplatit a situaci vyhrotil, není jasné. Kdyby totiž strážníkům neodporoval, celá událost mohla skončit uložením pokuty. Takto mu hrozí až několik let za mřížemi. Navíc bude muset vysvětlovat, proč policie v jeho autě našla vedle pistole, která byla zřejmě plynová, ještě dvě kuše. „Zbraně byly předány k balistickému zkoumání,“ uvedla policistka Iva Kormošová.

Přečtěte si
sorgedoktor
19. 3. 2021 • 11:31

Tim snad cxhcete rict, ze strilejici obcan byl z nejakeho mensinoveho etnuika, nebo co...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.