ČEZ mění ceníky: Zlevní elektřinu i plyn | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

ČEZ mění ceníky: Zlevní elektřinu i plyn

Zákazníci už nebudou muset sledovat čísla na plynoměru s hrůzou v očích.
Zákazníci už nebudou muset sledovat čísla na plynoměru s hrůzou v očích. (Foto Aha! – R. Klejch, ara)

Dobrá zpráva čeká na zákazníky společnosti ČEZ. Od poloviny září se zlevní ceníky plynu a elektřiny pro všechny, kteří nemají platnou fixaci.

„Na začátku roku jsme slíbili, že pokud to bude alespoň trochu možné, tak budeme pravidelně naše ceníky snižovat,“ řekl včera generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec (60). Od půlky září tak bude online tarif na elektřinu stát 3940 korun za megawatthodinu bez DPH u nejběžnější distribuční sazby. Roční fixace plynu pak bude stát 1850 korun za megawatthodinu bez DPH.

Zlevňovat budou i víceleté fixace, ty ale společnosti ještě nezveřejnila. Ceny snižují v září či říjnu také další společnosti, mezi kterými je E.ON, Innogy, Moravské naftové doly a Pražská energetika. Jak ale upozornil Jan Szábo ze společnosti bezDodavatele, aktuální ceny energií od dodavatelů jsou stále výrazně nižší než ceny spotové. A to proto, že megawatthodina elektřiny stojí nyní na burze 3374 korun a plynu kolem 1373 korun. Před rokem přitom ceny byly až třikrát vyšší. A i ty dnešní jsou pořád o více než polovinu vyšší, než před vypuknutím energetické krize.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.