Řidič vyjel ze silnice na koleje: Bojoval se sršní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Řidič vyjel ze silnice na koleje: Bojoval se sršní!

Šofér skončil v kolejišti.
Šofér skončil v kolejišti. (Foto PČR, HZS)

Perné chvilky zažil na Brněnsku řidič (32) volkswagenu, kterému okénkem vlétla do auta sršeň. Muž se polekal, snažil se bodavý hmyz odehnat a během chvíle ztratil kontrolu nad volantem.

Neovladatelný vůz přejel násep a skončil v kolejích na železniční trati mezi Brnem a Zastávkou. Šofér vyvázl bez zranění i bez žihadla. „Provedená dechová zkouška byla u řidiče negativní, stejně jako test na omamné a psychotropní látky,“ řekla policejní mluvčí Petra Hrůzová. Frekventovaná trať zůstala kvůli vyšetřování a odtažení osobáku hodinu a půl uzavřená.

Nepanikařit

Při podobné situaci, jakou zažil muž na Brněnsku, platí, že řidič by měl vyhodnotit vzniklou situaci a neohrozit sebe i další řidiče. Nejlépe co nejdřív bezpečně zastavit a obtížného hmyzu se až poté zbavit. Odborníci potvrzují, že při setkání se zbloudilými sršni je nutné nepanikařit a nedělat prudké pohyby.

Sršeň útočí jen v ohrožení.

Hrozí kolaps

Sršní bodnutí nejvíce ohrožuje malé děti, starší lidi a alergiky. Obzvlášť nebezpečné je bodnutí do obličeje, hlavy nebo krku, což může znamenat kolaps i zcela zdravé osoby. V takovém případě je nutné okamžitě volat tísňovou linku 155 a do příjezdu lékařů postižené místo důkladně ledovat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.