Jak naplánovat dětskou narozeninovou oslavu krok za krokem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jak naplánovat dětskou narozeninovou oslavu krok za krokem

 (Pexeks)

Plánování dokonalé narozeninové oslavy může být náročným úkolem – od výběru místa až po výběr dekorací. Dodržování správných tipů a pokynů však pomůže z tohoto úsilí vytvořit rychlý a bezproblémový zážitek. Ať už se jedná o plánování narozeninové oslavy pro dospělého, nebo dítě, bez ohledu na rozpočet nebo velikost, tyto tipy mohou pomoci učinit správná rozhodnutí a oslavit tento výjimečný den ve velkém stylu.

V případě, že si dá pořadatel oslavy záležet a nepodcení přípravu, může být tento den pro všechny zúčastněné velkým zážitkem.

Oslavu je nutné plánovat s předstihem

Plánování je nejdůležitějším aspektem každé narozeninové oslavy. Dříve než je rozhodnuto pro téma oslavy nebo stanoven rozpočet, je nutné zkoumat místa konání, možné termíny a časy spojené s tímto výjimečným dnem. Důležité je místo konání oslavy rezervovat co nejdříve, aby bylo místo dle představ. 

Místo konání narozeninové oslavy musí pojmout všechny hosty a aktivity, které má narozeninová oslava zahrnout. 

Téma narozeninové oslavy

Nejlepší způsob, jak si usnadnit plánování narozeninové oslavy, je vybrat téma. Výběr z různých témat může oslavě dodat na zajímavosti. Výběr správného tématu je důležitý, protože ovlivní výzdobu, jídlo, dárky na oslavu a další věci. 

Různá témata jsou vhodná pro různé věkové skupiny. Proto by mělo být téma přizpůsobeno osobě, pro kterou je oslava určena.

Stanovení rozpočtu

Důležitou součástí plánování je stanovení vhodného rozpočtu na narozeninovou oslavu. Pomůže také v rozhodování, jaký typ místa konání, výzdoby, jídla a dalších náležitostí pro oslavu zvolit v závislosti na částce, která má náklady na oslavu pokrýt. 

Při sestavování rozpočtu je důležité také zohlednit náklady na pozvánky, pronájem místa konání a případné zábavní služby. 

Výběr dekorací

Žádný večírek se neobejde bez výzdoby! Než započne proces výběru dekorací, nejdříve je vhodné zvážit barevné schéma a téma narozeninové oslavy. 

Jednou z možností je nákup dekorací z eshopu Shein. Je zde k dispozici velký výběr a příznivé ceny. Dekorace, jako jsou stuhy, balónky, bannery a středové dekorace, jsou zde k dostání v různých barvách a také v souladu se zvoleným tématem. 

Zábava a hry

Po výběru výzdoby a místa konání je čas naplánovat zábavu. Je třeba promyslet, jaké aktivity, hry a živou zábavu na takový večírek naplánovat. Pro děti jsou vhodné tématické aktivity, jako je malování na obličej a jiné poutavé aktivity, například překážkové dráhy. Na webu Human.cz jsou k dispozici nápady na dětskou oslavu.

Jednou z možností je pronajmout pro děti například skákací hrad.

Občerstvení

Na řadě je výběr občerstvení pro děti, které se na oslavě bude podávat. Myslet je třeba i na hosty s potravinovými alergiemi a intolerancemi. Menu by může být přizpůsobeno podle zvoleného tématu a v závislosti na věku přítomných hostů. 

Pro malé děti jsou vhodné třeba cupcakes s doprovodnými potravinami, jako jsou minipizzy nebo nugety. Kromě masa stojí za to vyzkoušet i veganské občerstvení pro děti. Pro dospělé může být jídlo formou bufetu nebo uspořádání večeře s překvapením. 

Pozvánky

Pokud je pozvánka personalizovaná a jedinečná, vytváří dojem celkového tématu a vzhledu narozeninové oslavy. Jak vytvořit kreativní a zajímavé pozvánky? Na internetu je možné najít různé editory, kde se dá taková pozvánka vyrobit. Pro úsporu peněz lze pozvánky rozeslat třeba i elektronicky. 

Tip na konec

Jako narozeninový dárek lze navštívit polské město Kolobrzeg, jež je plné různorodých aktivit a památek, které děti zaručeně zaujmou. Na své si přijdou milovníci historie, nicméně zabaví se zde zaručeně i děti. 

Plánování narozeninové oslavy může být náročné, ovšem dodržení těchto tipů pomůže vytvořit zábavnou akci pro velké i malé hosty.

Pokud bude k plánování přistupováno pečlivě a s předstihem, je velká pravděpodobnost, že tato událost zůstane pro všechny zúčastněné nezapomenutelná.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.