Grázl (23) brutálně přepadl seniorku (75): Vláčel ji 10 metrů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Grázl (23) brutálně přepadl seniorku (75): Vláčel ji 10 metrů

R. Bena
R. Bena (Foto Aha! – M. Charbulák, SNN, PČR)

Až do Rumunska dosáhla česká spravedlnost za lupičem, který přepadl a zranil v Ostravě seniorku (75). Mladík (23) byl členem bandy podvodníků, kteří s falešnou sbírkou pro neslyšící řádili po celé Evropě!

Žena šla loni v říjnu navštívit hrob manžela. „Pusť to! Pusť to!“ řval grázl, když se přetahoval o kabelku s její majitelkou. Lupič ji vláčel 10 metrů po zemi, než kabelku vytrhl, nasedl do auta a ujel. „Seniorka naštěstí utrpěla jen odřeniny,“ uvedl kriminalista Radim Bena. Celou hrozivou scénu viděla svědkyně, která auto vyfotila. Díky kamerám z jedné benzinky policisté auto našli. Vozila se v něm parta Rumunů, která vydělává na falešné sbírce zneužívající jméno Svazu pro neslyšící a nedoslýchavé (SNN).

„Působili ve Francii, Německu, Švýcarsku, Belgii či Polsku. Někde byli i soudně trestáni,“ upřesnil kriminalista Bena. Do pátrání po lupiči se pustil i Interpol. „Minulý týden byl pachatel dopaden v Rumunsku, přepraven letecky do České republiky, obviněn a vsazen do vazby poté, co byl návrh vazby soudem akceptován,“ popsal Radim Bena.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.