Žena z Bruntálska prodávala bundu za 600 korun, přišla o 99 tisíc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Žena z Bruntálska prodávala bundu za 600 korun, přišla o 99 tisíc

„Nezadávejte osobní údaje nikam na internetu, já takhle přišla o celoživotní úspory,“ říká seniorka z Bruntálska. Vyfotit se dala jedině zezadu a v kapuci.
„Nezadávejte osobní údaje nikam na internetu, já takhle přišla o celoživotní úspory,“ říká seniorka z Bruntálska. Vyfotit se dala jedině zezadu a v kapuci. (Foto Aha – Karel Janeček)

Celý život si šetřila, aby měla v důchodu na provoz domácnosti. Ženě (66) z obce u Bruntálu nyní »vypucoval« její bankovní konto neznámý podvodník. Jak se to mohlo stát? Začalo to prodejem obnošené bundy přes internetový inzerát…

Penzistka, která nechce z obavy z možného posměchu uvést celé jméno, ale jejíž identita je Aha známa, si chtěla přilepšit prodejem zimní bundy po vnoučkovi. „Už z ní vyrostl, za utržené peníze jsem mu chtěla koupit novou,“ říká. Před pár dny, na přelomu února a března, nabízela bundičku na internetu přes inzertní portál. „Ozvala se neznámá žena, že by měla zájem. Říkala jsem si: rychlé jednání, pošle 600 korun za bundu a koupím hned novou,“ pokračuje ve vyprávění seniorka.

Známá finta

Notně se přepočítala. Kupující ji přiměla, aby klikla na internetový odkaz údajné zásilkové služby a tam vyplnila formulář s osobními údaji. Přes chatovou aplikaci WhatsApp tvrdila, že by jí jinak neměla jak peníze poslat. Tím debata navždy skončila. „Naivně jsem prozradila veškeré přístupové údaje k účtu i s hesly. Nečekala jsem, že to je podvod. Nyní nemám nejen 600 korun za bundu, někdo mi z konta vysál 99 tisíc. Varuji všechny, aby dali velký pozor, kam vpisují osobní údaje. Mohou přijít o veškeré úspory, jako já,“ radí podvedená žena.

Policisté pátrají, ale…

Případ podvodného jednání po internetové síti na Bruntálsku šetří policie: „Na základě oznámení ženy z Bruntálska policisté z Obvodního oddělení v Bruntále v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu podvodu a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel z blíže neustanoveného místa,“ potvrdila mluvčí Pavla Jiroušková. Ovšem výsledek šetření je nejistý.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.