Levhartí hostina v safari parku: Aladin a Afrin zdolali krávu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Levhartí hostina v safari parku: Aladin a Afrin zdolali krávu

Co levhart lapí, už nepustí.
Co levhart lapí, už nepustí. (Foto Safari Park Dvůr Králové/H. Hubáčková)

Šťavnatou a pro výtečné lovce zábavnou hostinu si užili Aladin a Afrin, roční samci levharta perského v safari parku ve Dvoře Králové. Než se do masa zakousli, obezřetně ho prozkoumali.

Kus hovězího chovatelé hravým dvojčatům zavěsili do výběhu. „Snažíme se je i při krmení motivovat k aktivitě,“ vysvětluje mluvčí parku Michal Šťastný. Levharti podle něj nejsou v jídle vybíraví. „V přírodě dokážou ulovit hbité antilopy. Někteří umí zdolat dikobrazy či želvy a jiní potajmu kradou kozy, slepice a další domácí zvířata,“ dodává. V safari parku si tyto šelmy pochutnávají hlavně na libovém hovězím. Jako doplněk dostávají také drůbež a králíky, které občas střídá zvěřina, skopové či další kvalitní masa.

Pochoutka za 150 Kč

Denní dávka potravy pro jednoho levharta přijde na 150 Kč. Chcete některého z nich pozvat třeba na večeři? Informace najdete na: eshop.safaripark.cz.

Levharti v akci:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.