Minipříběh ze Safari parku: Tak se »krade« zebří miminko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Minipříběh ze Safari parku: Tak se »krade« zebří miminko!

Zatímco si máma Tabia užívá chvilkový relax v písku, Legenda využívá chvíle k odvedení její dcerky.
Zatímco si máma Tabia užívá chvilkový relax v písku, Legenda využívá chvíle k odvedení její dcerky. (Foto pro Aha! – Dominika Stempa)

Jako když si holčička hraje na maminku! K tomu se dá přirovnat chování zebry Legendy (2) v Safari parku ve Dvoře Králové. »Krade« miminka matkám ve stádě, o která pak chce sama pečovat.

Legenda je sice ve věku dospívající samice, ale stále je hravá a sledování nynějších dvou v první půlce srpna narozených hříbat, je tak pro ni fascinující. „Situace je u ní navíc umocněná o to, že jsou to první mláďata v jejím životě, která může pozorovat,“ řekl mluvčí zahrady Michal Šťastný. Jen koukání ale pruhované puberťačce nestačí. Je stále ve střehu a využívá každou příležitost k odvedení zebřátka, jako třeba chvilkového lebedění sedminásobné matky Tabiy (23), během něhož si na chvíli přisvojila její dcerušku Tarju.

V chovu pruhovaných nejlepší

Královédvorský Safari park je v chovu zeber světovou velmocí. Celkově se v něm narodilo už přes 900 jedinců. V zahradě je navíc k vidění až šest druhů těchto elegantních pruhovaných lichokopytníků, což není v žádné jiné zemi. Návštěvníci tak mají jedinečnou možnost sledovat jednotlivé rozdíly v pruhování a tělesných proporcích těla těchto forem.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.