Safari park ve Dvoře Králové: Na cestě kolem tučňáků i hyen | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Safari park ve Dvoře Králové: Na cestě kolem tučňáků i hyen

V prostorném výběhu se zabydlují hyeny skvrnité.
V prostorném výběhu se zabydlují hyeny skvrnité. (Foto Aha! – J. Pecharová, Safari park Dvůr Králové, ČTK/D. Taneček)

Svět, kde se oceán setkává s pouští a svět lidí s divočinou. Taková je jihozápadní Afrika, kterou v nově otevřené v Česku jedinečné expozici nazvané West Cape představuje Safari park ve Dvoře Králové.

Expozice vyšla na 140 milionů korun. Návštěvník na více než 1,5 hektaru velké ploše projde po půl kilometru dlouhé cestě přístavním městem plným tučňáků, kolem otevřeného výběhu s hyenami, v průchozích voliérách uvidí v mokřadech stovky ptáků a nakonec se ocitne u antilop vraných. To vše v prostředí člověkem osídlené krajiny. „Areál proto doplňuje řada zemědělských strojů a je tu i vinice,“ vysvětluje ředitel zoo Přemysl Rabas.

Víte, že...

...návštěvník tuto novou část může navštívit v rámci prohlídky celé zahrady? Vstup pro dospělého je 290 korun, děti od 3 do 15 let zaplatí 230 korun.

Blíž ke zvířatům

Nová expozice nabízí větší komfort a prostor pro pohyb zvířat i bližší kontakt návštěvníka s nimi. Například hyeny bylo dříve možné sledovat přes prosklenou stěnu. Nyní lidi od nich dělí pouze vodní příkop s rákosím, výběh působí velmi přírodním a nekonečným dojmem.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.