Kočičky zavřel do tašek a… Pohodil je u cyklostezky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Kočičky zavřel do tašek a… Pohodil je u cyklostezky!

I když jim už žádné nebezpečí nehrozí, stále mají v očích strach.
I když jim už žádné nebezpečí nehrozí, stále mají v očích strach. (Foto Útulek pro kočky ČB, SVS)

V parném dni trpěly zavřené v taškách! Dva kočičky a dva kocourky pohodil kdosi poblíž cyklostezky v Českém Vrbném. Nebýt pohotového kolemjdoucího, který zalarmoval pomoc, uvařily by se zaživa.

Strážníci odvezli kočky do útulku. Tam zjistili, že se jmenují Suši, Čína, Šinobi a Tokyo. Ten, kdo se jich tak necitelně zbavil, přidal k číčám papírky s jejich jmény. „Mají svrab v uších a byli totálně vystrašení. Pro kočky může takový stres znamenat i smrt,“ uvedli zaměstnanci útulku. Po vyléčení budou kočky připravené k adopci.

Pejska museli utratit

V naprosto zuboženém stavu byl maltézský pes, kterého našli inspektoři v Blansku. „Byl vyhublý, srst měl slepenou výkaly a výtoky z tělních otvorů,“ sdělil Petr Vorlíček ze Státní veterinární správy (SVS). Chlupáč trpěl i závažnými vadami na srdci a plicích. Nezbylo, než ukončit jeho utrpení smrtící injekcí. Majitelce, která nedbala ani na jeho očkování, hrozí pokuta až 50 tisíc korun.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.