Vzácní levharti načapáni při sexu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vzácní levharti načapáni při sexu!

Pár vzal jaro útokem.
Pár vzal jaro útokem. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink, Milan Kořínek)

Sotva jejich výběh prozářily první jarní paprsky, už se pustili do sexu. Mladý pár kriticky ohrožených levhartů mandžuských v olomoucké zoo je nadějí pro záchranu svého druhu.

„Nejsou spolu dlouho, ale je zcela evidentní, že v sobě našli zalíbení,“ konstatovala mluvčí olomoucké zoo na Svatém Kopečku Iveta Gronská na adresu nového chovného páru Akena s Corou a dodala: „Samice šla do říje a samec se k ní postavil, jak mu přirozenost a pudy velí. V minulých dnech jsme hned několikrát registrovali jejich páření,“ doplnila Gronskou zooložka Jitka Vokurková s tím, že pokud půjde vše dobře, v červnu by se mladému levhartímu páru mohla narodit mláďata.

Levharti mandžuští patří k nejkrásnějším šelmám.

Nejohroženější na světě

Levhartů mandžuských žije ve volné přírodě na ruském Dálném východě už jen několik desítek. V zoologických zahradách je chováno něco málo přes stovku, ovšem čistokrevných je asi jen jedna třetina. Olomoucká zoo chová tyto nádherné vzácné šelmy od roku 2001 a úspěšně odchovala 12 mláďat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.