Mladík zahnal lidské hyeny: Seniorovi (93) zachránil celoživotní úspory | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Mladík zahnal lidské hyeny: Seniorovi (93) zachránil celoživotní úspory

Edu včera ocenili.
Edu včera ocenili. (Foto Aha! – M. Charbulák, PČR)

Dobrý člověk ještě žije! Jednomu takovému ze srdce děkuje senior (93) z Ostravy. Eduard Režný (24) se neváhal postavit dvojici bezcharakterních lotrů, kteří se neštítili obrat stařečka o celoživotní úspory.

Eda cestoval tramvají ze zastávky Obchodní centrum. Všiml si, že opodál se děje cosi podezřelého. „Muž a žena mluvili se senio rem zvláštně, vtíravě. Starý pán byl zmatený a působil vyděšeně,“ popisoval mladík, který včera za svůj čin dostal medaili. Myslel, že jde o kapsáře. Rozhodl se proto jet s nimi až na konečnou ve Výškovicích. „Pak jsem za nimi šel,“ pokračoval Eduard. Muž se mu svěřil, že byl okraden. Eda od šejdířů schytal spršku vulgarit, ale muže a ženu se mu podařilo nakonec donutit k tomu, aby zůstali na místě a počkali na policii, kterou zavolal. „Překvapilo mě, že poslechli,“ dodal statečný mladík. V té chvíli netušil, že staříka obrali o všechny peníze. 

Žena (53) a muž (58) si v osudný den vyhlédli seniora záměrně. Ženština se s ním dala do řeči, byla na něj milá a muž si myslel, že je to jeho známá Jana, kterou dlouho neviděl. Pozval dvojici k sobě domů. Když se hostiteli svěřili s finančními problémy, muž jim ukázal obálku, kde bylo podle jeho slov 180 tisíc. Žena se peněz zmocnila...

Přečtěte si
pravlast
28. 7. 2023 • 15:03

Takoví lidé jsou hrdinové okamžiku a jsem rád že takoví stále jsou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.