Drzí zloději obrali stařenku o zlato a lhali jí: Posvětíme vám prsten | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drzí zloději obrali stařenku o zlato a lhali jí: Posvětíme vám prsten

Pachatele i její oběť zachytily bezpečnostní kamery.
Pachatele i její oběť zachytily bezpečnostní kamery. (Foto Policie ČR)

Dvakrát po sobě se nechala stařenka (84) ve Frýdku-Místku oklamat a připravit o zlaté prsteny za 11 tisícovek. Dvojice proradných zlodějů ošálila seniorku za bílého dne přímo na ulici a před zraky kolemjdoucích!

Penzistka seděla na lavičce u polikliniky, když se k ní přitočil vykutálený podvodník. Všiml si, že se stařence třpytí na ruce prstýnek, jehož hodnota bude zřejmě několik tisíc korun. „Nabídl ženě pomyslnou pomocnou ruku s tím, že nechá u faráře posvětit její zlatý prsten, aby byla zdravá. Seniorka tomu bohužel uvěřila a prsten mu předala,“ Popsala Aha! lstivou fintu policistka Kateřina Kubzová. Lump i se svou komplickou slibovali, že posvěcený prsten donesou ženě až domů. To se samozřejmě nestalo. Uplynul týden a stařenka potkala stejnou zlodějskou dvojici znovu, tentokrát na Malém náměstí. Když chtěla svůj prsten vrátit, podvodníci přitvrdili. „Pod záminkou, že jim musí dát ještě druhý prsten, aby jí vrátili ten první, jí neznámá žena z prstu stáhla další zlatý šperk. Poté oba z místa odešli,“ dodala policistka. To bylo naposledy, kdy podvedená žena zloděje viděla.

Policie z Frýdku-Místku pátrá po dvojici, která obrala stařenku (84) o prsteny.

Video se připravuje ...

Krádež ohlásila vnučka

Okradená stařenka se styděla tak moc, že s tím, co se jí stalo, na policii vůbec nešla. Zlodějnu ohlásila strážcům zákona společně s okradenou její vnučka až poté, co se jí babička se vším svěřila.

Viděli jste lumpy?

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí dvojici zlodějů, že stráví dva roky v kriminále. Pokud jste se se zlodějskou dvojicí setkali, volejte na linku 158.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.