Lupiči ukradli šperky za miliony: Zlodějna ve čtvrti boháčů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lupiči ukradli šperky za miliony: Zlodějna ve čtvrti boháčů

V lokalitě je mnoho luxusních domů.
V lokalitě je mnoho luxusních domů.  (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, PČR)

Policie stále vyšetřuje krádež šperků za miliony ve čtvrti Náchod v Táboře a žádá o pomoc veřejnost. Zlodějnu mají podle všeho na svědomí tři muži, kteří na místo přijeli ve středu dopoledne. Přijeli loupit do čtvrti, která je plná boháčů.

Ve spleti uliček se vyjímá lokalita zvaná K Pětimostí. Je plná rodinných domků, řada z nich se teprve dostavuje, avšak v oknech mají francouzské žaluzie a na chodníku stojí luxusní auta. A právě tam došlo k loupeži. Situace odpovídá tomu, co o Náchodě říkají Táborští. „Tam bydlí hlavně manažeři, podnikatelé a doktoři,“ shodují se obyvatelé okresního města. Místním není jasné, jak k loupeži mohlo dojít, když mají všichni bohatí tady na domech kamery. „Všichni mají všude kamery, i na dvoře,“ kroutí hlavou starousedlíci. Divné je podle nich i to, že by se někdo do tak zabezpečené vily dostal jen tak a pak z ní odnesl šperky za miliony. „Tak drahé věci se těžko válí na stole, od toho jsou trezory,“ domnívají se lidé.

Uvítají záznamy

Loupež se odehrála 24. května mezi 9:45 a 12:00. Pachatelé z místa odjeli tmavým, prý nápadně přetíženým autem. „Projíždějící řidiči mohli vůz natočit palubními kamerami na lanovém mostě přes Jordán, dále na D3 směr České Budějovice, na sjezdu na Planou nebo na silnici ve směru na Turovec a Chýnov. Uvítáme záznamy z kamer, pomoci může zdánlivá maličkost,“ řekla policistka Lenka Pokorná.

Pomohla náhoda

Právě náhodný záběr z auta projíždějícího řidiče před 5 lety dovedl kriminalisty k vrahům, kteří brutálně zavraždili manželský pár. Tragédie se stala v mobilheimu v osadě Záhoří na Písecku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.