Kovbojka na dálnici u Brna: Rumuny okradli falešní policisté! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kovbojka na dálnici u Brna: Rumuny okradli falešní policisté!

Ukradenou dodávku našli u Veverských Knínic.
Ukradenou dodávku našli u Veverských Knínic. (Foto Policie ČR)

Více než 1400 kilometrů ujeli při návratu z pracovní cesty ve Velké Británii. Nedaleko Brna se však jejich poklidná cesta změnila v drama. Dva rumunské řidiče dodávky totiž na dálnici D1 stopli falešní policisté a bylo zle!

Případ, ke kterému nyní kriminalisté poskytli detaily, se odehrál uprostřed noci 20. ledna. Tehdy řádila sněhová vánice. Dodávku značky Mercedes předjel na 174. kilometru D1 ve směru na Brno vůz s modrými výstražnými světly a donutil řidiče zastavit v odstavném pruhu. Trojice »policistů« tvrdila, že jde o běžnou kontrolu. Jejich chování ale mělo do strážců zákona hodně daleko. „Jeden z nich se netajil tím, že má za pasem pistoli. Při údajné kontrole pachatelé odcizili z kapsy jednoho z rumunských řidičů hotovost v eurech a librách. Celkem toho bylo sto padesát tisíc korun,“ popsal dálniční drama policista Bohumil Malášek.

Dodávkou odjeli

Trio lupičů poté zatoužilo i po dodávce. Dva usedli do její kabiny a odjeli, třetí je následoval ve volkswagenu. Přepadení šoféři uprostřed noci nezpanikařili. „Doběhli k blízké SOS hlásce tísňového volání a případ oznámili,“ dodal mluvčí. Ukradenou dodávku našly později hlídky o 20 kilometrů dál u Veverských Knínic. Kriminalisté se teď snaží zmapovat pohyb vozu lupičů v okolí D1. „Celý incident i pohyb obou vozů mohly také zachytit kamery některého z projíždějících vozidel. Informace k případu přijmeme na lince 158,“ požádal mluvčí veřejnost o spolupráci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.