Lupiči přepadli ostravský hotel: Ukradli 6 tisíc, za den už seděli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Lupiči přepadli ostravský hotel: Ukradli 6 tisíc, za den už seděli

Nespokojený pistolník skáče na pult a dostává další várku bankovek.
Nespokojený pistolník skáče na pult a dostává další várku bankovek. (Foto PČR)

Mírně groteskní nádech měla loupež v hotelu v Ostravě-Zábřehu. Dva podivně maskovaní lupiči se zbraní v ruce donutili recepční vydat peníze. Určitě však doufali ve víc, než bylo šest tisícovek. Navíc si je užívali jen necelý den!

Lupiči přišli k recepci už v podvečer, aby si místo očíhli. Za dvě hodiny byli zpět, ale recepční je nepoznala. Pár minut předtím střídala kolegyni. Teď už byli muži maskováni. „Měli šály přes obličeje a mladší si vycpal břicho polštářem, aby budil dojem silnějšího muže,“ řekl kriminalista Radim Bena. Minutová akce »Tlusťoch« namířil zbraň na recepční. Ta v obavách o život vydala vše, co měla v pokladně. Lupiči si odnesli asi šest tisíc. Akce trvala ani ne minutu. Vyděšená žena hned po loupeži zavolala na linku 158. Lupiči si ale peněz moc neužili, několik policistů je díky osobní a místní znalosti poznalo. Oba putovali do vazby a teď jim hrozí až 10 let za mřížemi.

Pistolka na kuličky

Přestože zbraň vypadala velmi věrohodně, ukázalo se, že jde o airsoftovou napodobeninu na kuličky. Policisté ji našli u »tlusťocha« v jeho bytě. Oba muži se k loupeži pod tíhou důkazů přiznali. Mají bohatou trestní minulost, mladší ve vězení strávil už sedm let, kumpán byl desetkrát soudně trestán.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.