Pouštní bandité v Zoo Praha: Surikaty nosí zrcadlovky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Pouštní bandité v Zoo Praha: Surikaty nosí zrcadlovky

Sledovat okolí se surikaty učí od dospělých odmalička.
Sledovat okolí se surikaty učí od dospělých odmalička. (Foto Zoo Praha/Petr Hamerník, Oliver Le Que)

Žhavé slunce všetečné surikaty v Zoo Praha neoslní. Mají »sluneční brýle«. Dala jim je do vínku příroda. Tmavé skvrny kolem očí brání tomu, aby se jim do nich paprsky odrážely. Prostě zrcadlovky.

Surikaty díky škrabošce kolem očí připomínají malé pouštní bandity. Ostříží zrak je ale pro tyto africké šelmičky životně důležitý. Neobejdou se bez něj například při lovu. „Jsou obratní lovci. Poradí si nejen s hmyzem, hlodavci a ještěrkami, ale i s jedovatými hady a štíry,“ říká mluvčí zoo Filip Mašek. Jasné vidění potřebují i při hlídkování. Surikaty žijí v koloniích, zatímco shánějí potravu, několik dalších drží stráž. „Vztyčeni na zadních se rozhlížejí po okolí a vše podezřelé ostatním ohlašují pronikavým hlasem,“ vysvětluje Mašek.

Přečtěte si
Wholds Wholds
18. 7. 2023 • 18:57

Do you want to earn money without investing money. That’s how I started this job and Now I am making $200 to $300 per hour for doing online work from home.
.
.
Apply Now here————->>> rb.gy/prjv3

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.