Děsíte se impotence? 5 věcí, které ji mohou způsobit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Děsíte se impotence? 5 věcí, které ji mohou způsobit

»Kastrační partnerka« může muži přivodit potíže s erekcí.
»Kastrační partnerka« může muži přivodit potíže s erekcí. (profimedia.cz)

Občasné selhání v posteli se může stát každému muži a není třeba se kvůli tomu znepokojovat. Když ale není schopný déle než 6 měsíců udržet nebo dosáhnout erekce po dobu potřebnou k uspokojivému sexu, hovoří již odborníci o sexuální dysfunkci. Čím může být způsobena a jak jí předejít?

1. Nepřiměřené očekávání

Psychika podle odhadů stojí za poruchami erekce u mladších mužů ve 30 až 40 % případů. „Častokrát je to příčina u mladých mužů na začátku sexuálního života, kteří se z internetu dozvědí, co se od nich očekává a jak moc velký penis by měli mít,“ vysvětluje uroložka MUDr. Monika Purmová z Urologické kliniky UroKlinikum Praha.

2. Kastrační partnerka

Další psychickou příčinou může být nesoulad v partnerském vztahu. „Takzvaná kastrační partnerka svému partnerovi není oporou a shazuje ho. Někdy stačí, že vztah není harmonický. To vše vede k častému selhání v posteli,“ uvádí Purmová. Řešením může být párová terapie.

3. Diabetes

30 – 95 % pacientů s diabetem trpí erektilní dysfunkcí. Vzhledem k tomu, že cukrovka I. typu postihuje mladé lidi, často se objevují problémy v brzkém věku. Potíže můžou být jak erektilní dysfunkce, tak retrográdní ejakulace, kdy ejakulát jde do močového měchýře místo ven z močové trubice.

4. Zvětšená prostata

Častým problémem stárnoucích mužů je zvětšení prostaty. Mezi nejmodernější způsoby, jak se zbavit zbytnělé prostaty, patří technologie REZŪM. „Tato metoda spočívá v aplikaci sterilní vodní páry do takzvané přechodové zóny prostaty. Jedná se o miniinvazivní ambulantní zákrok. Po něm odchází pacient domů,“ vysvětluje princip zákroku primář Josef Stolz.

5. Obezita

Zdravý životní styl, pravidelný pohyb, vyvážený jídelníček, kvalitní spánek. To vše může pomoci problémům s erekcí předejít. Studie ukazují, že změna životního stylu, například snížení hmotnosti či sportování, změní erektilní dysfunkci k lepšímu. „Doporučuju lehkou stravu, neškodí ani sklenička vína, ale ne litr! Alkohol v malém množství totiž znásobuje touhu,“ uvádí urolog Stolz.

Jak řešit problémy s erekcí?

• Navštivte urologa! Platí, že urologa má muž navštívit hned po padesátce.

• Řešení jsou léky. Ale nenakupujte je na internetu.

• Další způsob je podávání léku injekčně přímo do topořivých těles.

• Pacient může podstoupit operaci, při které je do penisu implantována takzvaná penilní protéza.

Přečtěte si
ja01
8. 7. 2023 • 07:10

ad "technologie REZŪM" - cena aplikace cca 60 až 80 tisíc Kč.
Nehradí to pojišťovna.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.