Nový snímek zachráněného vlka: Cvakli Bublu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nový snímek zachráněného vlka: Cvakli Bublu!

Vlk Bubla byl zachycen ve volné přírodě v okolí města Bad Gottleuba-Berggießhübel.
Vlk Bubla byl zachycen ve volné přírodě v okolí města Bad Gottleuba-Berggießhübel. (Drosera Bublava. Facebook.com/Mendelova univerzita v Brně)

Potvrzeno! Vlk, kterého loni v září srazilo u Horní Blatné na Karlovarsku auto, se v divočině neztratil. Podle ochránců přírody je dle nových snímků v dobré kondici.

Vlka, kterému během léčby zranění přezdívali Bubla, se podařilo již v červnu zachytit fotografovi Gerdu Eiseltovi v okolí Drážďan, což je vzdušnou čarou asi 90 kilometrů od místa, kde ho v lednu vypustili zpět do volné přírody. Teprve nyní ale dal českým vědcům souhlas se zveřejněním jeho záběrů.

I když na nich mladý samec vypadá velice hubený, podle ochránců není třeba se o něj bát. „Je to už druhý potvrzený záznam tohoto jedince ze stejné oblasti během měsíce června. Jestli se mladý samec z Krušných hor usadil u Drážďan trvale, ukáže další období. Osud jedince budeme i nadále sledovat,“ dodal Martin Duľa z Mendelovy univerzity.

Vlka Bublu zachytila kamera v místě, kde procházela jeho mateřská smečka

Video se připravuje ...

Nefunkční obojek

Rehabilitovaného vlka vypustili do lesa u Božího Daru ochránci přírody v lednu. Opatřen byl telemetrickým obojkem. Ten se ale během několika týdnů rozbil a přestal podávat vědcům zprávy o pohybu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.