Přejetý vlk Bubla: Hledá si teritorium v Německu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přejetý vlk Bubla: Hledá si teritorium v Německu

...poté se zotavoval v záchranné stanici ve Vlašimi.
...poté se zotavoval v záchranné stanici ve Vlašimi. (Foto Drosera, Záchranná stanice Vlašim, int)

Příroda a zvířata neznají hranice. Český vlk Bubla, kterého v Krušných horách před řasem srazilo auto, přeběhnul pomyslnou čáru. Viděn byl totiž v Německu.

Ochránci přírody opatřili vlka před vypuštěním do volné přírody telemetrickým obojkem. Ten sice nefunguje, ale díky němu ho lze identifikovat. „Máme, že ho zachytila fotopast v Německu. Podle záběru vypadá pořád stejně jako při vypouštění – tedy je v dobré kondici,“ popisuje situaci Martina Labudová z Hnutí Duha.

Podle německých zdrojů se pohybuje sám, bez družky a smečky. „Je ve věku, kdy probíhá osamostatňování a hledání si vlastního teritoria, což hlavně u samců není nic výjimečného. Minulý týden jsme také kontaktovali kolegy ze Saska, zda-li se vlk vyskytuje u nich a pokud o něm budou mít nové informace, ať nás kontaktují,“ dodává Martina Labudová. Aktuální foto německá strana ovšem odmítla zveřejnit.

Co se šelmě stalo?

Vlka srazilo loni v září nedaleko Horní Blatné v Krušných horách auto. Zvířete se ujala záchranná stanice Drosera z Bublavy a zařídila pro něj sérii vyšetření a nákladnou operaci, na kterou se složili dobrovolní dárci. Vlkovi začali všichni přezdívat Bubla.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.