Recividista vraždil v olomoucké herně: Servírku střelil do hlavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Recividista vraždil v olomoucké herně: Servírku střelil do hlavy

Většinu života strávil Adolf H. za mřížemi.
Většinu života strávil Adolf H. za mřížemi.  (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Stalo se to loni v květnu. Přepadl hernu v Olomouci a její pracovnici Miluši N. (†57) střelil z bezprostřední blízkosti do hlavy. Žena téměř rok umírala v nemocnici napojená na přístrojích. Za svůj čin včera stanul třináctkrát trestaný recidivista Adolf H. (73) před soudem. Hrozí mu doživotí.

S revolverem v ruce oslovil ženu za barovým pultem slovy: „Vážená, navalte dvacet tisíc, nebo jste mrtvá!“ Miluše N. si myslela, že jde jen o nějakého pomateného důchodce. Netušila, že jde o muže, který 48 roků svého života strávil za násilnou trestnou činnost včetně vraždy za mřížemi. Když se ptala, proč to dělá, střelil ji muž z bezprostřední blízkosti do hlavy. Policisté ho dopadli během několika hodin. Ke střelbě se přiznal.

U soudu však včera tvrdil, že si myslel, že ji zasáhl jen do ramene a doteď netušil, že je mrtvá. Olomoucký krajský soud by měl vynést rozsudek dnes. Obžalovanému hrozí trest od 15 roků po doživotí. Vzhledem k jeho věku a kondici pro něj ovšem bude jakýkoliv trest trestem doživotním. Na dotaz, zda se nějakým způsobem omluvil pozůstalým, cynicky odpověděl: „Neomluvil jsem se, protože bych si připadal jako blbec. Já jsem nevěděl, že ta ženská zemře.“

Hlasy v hlavě

Adolf H. vysvětloval, že se s ním spojil jistý Galileo, který ho poslal do herny, aby tam vybral dluh 20 tisíc. „Galileo mi řekl, že ta žena nechce platit dluhy, tak abych na ni přitlačil. Z peněz jsem si pak měl nechat pět tisíc a zbytek dát jistému Giordanovi Brunovi. Všechno je to italská mafie,“ řekl včera u soudu.

Napadl obžalobu

„Zmáčkl jsem to, ano, byl jsem to já, to nepopírám, ale zabít jsem ji nechtěl,“ řekl včera Adolf H. k obžalobě a dodal: „Pane prokurátore, vy v té obžalobě píšete spoustu nesmyslů.“

Přečtěte si
hejhej
26. 5. 2023 • 10:07

Mezi lidmi by to zrůdné hov.ado , odporný od pohledu, nemá co dělat. Ale v kriminále by měl tvrdě pracovat, aby ho neživili daňoví poplatníci.

qwerta
25. 5. 2023 • 13:51

miroslava13
25. 5. 2023 • 12:32

doufám, že jsem neporušila jeho PRÁVA! aby mě neblokli.

miroslava13
25. 5. 2023 • 12:30

toto je ukázkový úchyl už od pohledu. Proč nebyl ve vězení, když už vraždil dřív? Proč nebyl sledován psychiatrem? Proč nebyl někde v detenci? Být pozůstalými, tak zažaluji stát, že ho nechal chodit mezi slušnými lidmi. Hnus fialový a odpad!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.