Nevlastní matka vydědila tři sourozence: Miliony dědí papoušek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nevlastní matka vydědila tři sourozence: Miliony dědí papoušek!

Brett se stará o papouška.
Brett se stará o papouška.  (Foto Facebook)

Domácí mazlíček dohnal tři britské sourozence až k Nejvyššímu soudu. Chystají se tam bojovat v přepočtu o 8 milionů korun po své zesnulé nevlastní matce. Ta je k jejich údivu vymazala ze závěti ve prospěch svého jediného biologického dítěte a milovaného papouška.

Když Reginald a Maureen McLeanovi v roce 2017 sepsali závěť, zorganizovali svůj majetek tak, aby byl spravedlivě rozdělen mezi jejich společného syna Bretta (48) a jeho nevlastní sourozence Iana, Seana a Lorraine, kteří pocházeli z Reginaldova předchozího manželství. Krátce po manželově smrti však Maureen poslední vůli aktualizovala – nevlastní děti úplně odřízla od milionů, ty měli zdědit biologický syn a milovaný papoušek!

Miloval a věřil

Šokovaní vydědění sourozenci zažalovali loni svého bratra ve snaze obnovit původní závěť a získat část dědictví. Brett u soudu tvrdil, že Maureen přepsala vůli proto, aby mu přenechala svůj dům ve východním Sussexu. Tam se měl starat o jejího zeleného amazonského papouška. Okresní soud původně rozhodl ve prospěch Bretta s tím, že Maureen nebyla právně zavázána ponechat své tři nevlastní děti v závěti. Ian, Sean a Lorraine se ale nevzdávají a popohnali případ až k Nejvyššímu soudu. Jejich argumentem je, že jejich otec Maureen miloval a proto jí plně důvěřoval, že své nevlastní děti nevydědí. A její verbální slib manželovi prý po právní stránce zcela postačuje. Rozsudek by měl být vynesen ještě v květnu. Zatím si miliony užívají Brett a amazoňan...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.