Monika má nezvyklého domácího mazlíčka: Prasátko Pepina | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Monika má nezvyklého domácího mazlíčka: Prasátko Pepina

Pepinka má k dispozici velkou zahradu, na které se pase a udržuje ji v čistotě. Venčit se chodí zásadně na beton.
Pepinka má k dispozici velkou zahradu, na které se pase a udržuje ji v čistotě. Venčit se chodí zásadně na beton. (Foto Aha! – Jana Gartnerová, archiv paní Moniky)

Tohle prasátko se umělo narodit. Zatímco jeho příbuzní se mačkají ve výkrmnách, aby se později proměnili v jelita a jitrnice, Pepina (3) z Českého Těšína-Mistřovic se válí u krbu. Dokonce si užívá pěny ve vaně a drbání na posteli.

„Už odmalička jsem milovala čuníky. Moji kamarádi snili o koních, papoušcích a podobně, já jsem v zoo vždycky běžela k výběhu s prasaty. Takže jsem si teď splnila přání, aby se jedno z nich stalo mým parťákem,“ řekla majitelka křížence vietnamského a gottingenského prasete Monika Šotérová (43).

Chodilo na vodítku

Pepinu dokonce naučila chodit na vodítku a vydávaly se společně na nákupy do města. „Bohužel na ni stále útočili psi. Když byla menší, vzala jsem ji do náruče, teď už má okolo třiceti kilo a to by nešlo, proto ji raději nechávám běhat jen po zahradě nebo jdeme na procházku do lesa,“ vysvětlila maminka tří dětí (19, 15 a 5), podle které je její chrochtající společník neuvěřitelně inteligentní.

„Mnohem víc než pes. Spoustu běžných věcí ohledně chodu domácnosti odkoukala sama a přizpůsobila se jim. Ani jednou se nám v bytě nepočurala. Když má potřebu, zamíří ke dveřím a žduchá do nich. Jakmile se naopak vrací z venku, postaví se rovnou před koupelnu a čeká, než ji očistím,“ líčila žena.

Noční chrápání

Ač je Pepina, která se při takovém pohodovém životě může dožít až 16 let, běžně klidná, mírná a mazlivá, na druhou stranu se umí i pěkně hádat nebo odmlouvat a v noci chrápe na celé kolo. „Prasata se obecně naučí cokoliv a poslouchají na slovo, ale vždycky za něco. Pokud nedostane odměnu, máte smůlu,“ dodala paní Monika s tím, že pro jejího miláčka není problém otevřít ledničku, skříňky a ani chodit po schodech.

Útěky ze zahrady

Prasátko už párkrát vykoumalo, jak ze zahrady utéct. Jednou to bylo k sousedům, kde jim sklidilo popadaná jablka na kompot. „Sežrala je úplně všechna. Nemohla ani chodit, proměnila se v dokonalou kouli,“ smála se žena. Podruhé byl její výlet docela nebezpečný. „Odchytili ji Romové, dali do sklepa a plánovali hostinu. Manžel měl co dělat, aby ji získal zpět,“ doplnila paní Monika.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.