Dobrá práce hasičů ze Stříbra: Zachránili ztraceného Arga | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dobrá práce hasičů ze Stříbra: Zachránili ztraceného Arga

Hasiči odvedli dobrou práci.
Hasiči odvedli dobrou práci. (Foto HZS, archiv majitele)

Parádní kousek se podvedl hasičům ze Stříbra na Tachovsku. Ze štoly Nový Prokop zachránili v úterý psíka Arga (3). Ten se svému majiteli zaběhl z místní střelnice v polovině dubna.

Borderteriér v nejlepších letech měl obrovské štěstí. Ve štole, vzdálené vzdušnou čarou asi 250 metrů od střelnice, ho uviděl velitel stříbrských hasičů. „Náš kolega chlupáče náhodou objevil při mapování terénu vhodného k provedení cvičení,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Rozjela se akce na psíkovu záchranu. „Hasiči jej pomocí lezeckých prostředků vysvobodili, dali mu napít,“ dodal Poncar.

Argo už se zotavuje.

Teriéra poté zachránci předali strážníkům, ti záhy zjistili a kontaktovali majitele. „Je to hotový zázrak. Argo hodně zhubl, ale je v pořádku. Na veterině mu vzali krev, je zdravý. Moc hasičům a všem, kteří se na jeho záchraně podíleli, děkuji,“ řekl šťastný majitel.

Rozhodil ho ohradník

Zoufalý majitel Arga hledal, v okolí města na ztraceného psíka upozorňovaly plakáty. „Jsme z Klatovska a byli jsme ve Stříbře na střelecké akci. Za plotem ležela divoká prasata, Argo za nimi vyběhl,“ popisoval. Psa sice odvolal, ten ale při návratu dostal ránu od elektrického ohradníku. Vyděsil se, utekl a pak už jej majitel nenašel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.