Muž přišel na policii a řekl: Zapálil jsem České Švýcarsko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muž přišel na policii a řekl: Zapálil jsem České Švýcarsko!

Nejhorší požár v historii...
Nejhorší požár v historii... (Foto ara, HZS)

Zapálil jsem České Švýcarsko! Touto větou překvapil policisty muž, který se jim před několik dny sám přihlásil. Tvrdí, že on je ten, kdo zapálil lesy kolem Pravčické brány.

Strážci zákona jsou zatím k jakýmkoli informacím skoupí. „Vzhledem k tomu, že přípravné trestní řízení je neveřejné, policie se k jeho průběhu nevyjadřuje,“ řekl pouze policejní mluvčí Kamil Marek. Muž je podezřelý z dalších žhářských útoků v okolí Krásné Lípy a Vlčí Hory, kde měl zapálit během letošních Velikonoc několik posedů, krmelců a dokonce i rozhlednu. Při výslechu se prý rozpovídal a přiznal se i k loňskému požáru nedaleko Pravčické brány, který začal 23. července. Ohnisko bylo detekováno v Malinovém dole. Pokud je to tak, může dostat až 15 let vězení za obecné ohrožení. V opačném případě nad ním může za křivé svědectví viset hrozba až tří let basy.

Škoda za stamiliony

Lesní požár v Českém Švýcarsku vypukl v sobotu 23. července 2022 během velké vlny veder nedaleko Hřenska. Byl nejhorší v historii parku. Hořelo na více než 1500 hektarech plochy. Oheň likvidovalo 6000 hasičů. Trvalo jim to 20 dnů. Oheň napáchal škody za stovky milionů korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.