Hrozil výbuch zábavní pyrotechniky: Shořely petardy za 10 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Hrozil výbuch zábavní pyrotechniky: Shořely petardy za 10 milionů

Kontejnery lehly popelem.
Kontejnery lehly popelem. (Foto HZS Jihočeského kraje)

Od čtvrtečního poledne do včerejšího rána bojovali hasiči na Českokrumlovsku s požárem lodních kontejnerů napěchovaných zbožím. Sloužily jako sklad obchodu a byla v něm uskladněna i zábavní pyrotechnika.

„Hořelo šest kontejnerů o půdorysu 35 x 8 metrů, stojících těsně za sebou v blízkosti prodejny s textilem a smíšeným zbožím. Kromě hasičů z Čech zasahovali na místě i kolegové z Rakouska, protože Studánky leží u hranic,“ řekla hasička Vendula Matějů.

Kvůli uskladněné pyrotechnice byli na místo povoláni i policejní specialisté na výbušniny. „Hasiči ochlazovali kontejnery vodou a neustále sledovali pomocí termovizí a dronů, zda nestoupá teplota uvnitř skladu. Hrozila exploze pyrotechniky,“ poznamenala Matějů. Po půl desáté večer se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu. Včera pak prohledávali požářiště a zkoumali příčiny požáru. Zatím není jasné, proč hořelo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.