Plameny v Brně zničily bývalou ubytovnu ČD: 8 mrtvých v ohnivém pekle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Plameny v Brně zničily bývalou ubytovnu ČD: 8 mrtvých v ohnivém pekle!

Oheň šlehal z celé obytné buňky.
Oheň šlehal z celé obytné buňky. (Foto Aha! – Z. Matyáš, HZS, PČR)

Nejtragičtější požár v poválečné historii Brna vypukl ve čtvrtek nad ránem v Plotní ulici. Oheň zachvátil obytné buňky, osm jeho obyvatel z řad bezdomovců, kteří v objektu většinou pobývali, uvnitř uhořelo.

„Ve tři ráno mě probudil šílený smrad, nemohla jsem dýchat,“ popsala žena ze sousedství. Hasiči zkrotili plameny po pěti hodinách od ohlášení. „Stále rozebíráme konstrukce a dohašujeme skrytá ohniska. Příčina i výše škody je v šetření,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Policie nasadila kvůli vyhledání akcelerantů hoření i vycvičené psy. „Totožnost zemřelých budeme zjišťovat,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Měli ji odstranit

„Je to obrovská lidská tragédie,“ reagovala primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS). Bývalá ubytovna, kterou postupně nelegálně obsadili bezdomovci, stojí na pozemku Českých drah. Městské části Brno-střed a Brno-jih s nimi jednaly o řešení situace, objekt měl být odstraněn.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.