České Švýcarsko uhašeno! Policie stíhá německého turistu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

České Švýcarsko uhašeno! Policie stíhá německého turistu

Požár zaměstnal devět hasičských jednotek a vrtulník
Požár zaměstnal devět hasičských jednotek a vrtulník (Foto HZS)

Požár v Národním parku České Švýcarsko, který ve čtvrtek zaměstnal devět hasičských jednotek a jeden vrtulník, se ještě ten den podařilo zlikvidovat.

„Požářiště bylo proměřeno termokamerou. Nebyla naměřena vyšší teplota. Na místě zůstaly dvě jednotky,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan s tím, že ráno po osmé hodině byl zásah ukončen. „Na místě zůstávají dva sudy pro případné hašení. Místo požářiště bylo předáno revírnímu, kterému byla nařízena kontrola do pondělního odpoledne,“ doplnil Lukáš Marvan. Policie už má údajného viníka.

„Zadrželi jsme muže, občana SRN. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu u něj byla pozitivní,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková. Němec je podle ní podezřelý z obecného ohrožení z nedbalosti. Muž se měl přiznat k tomu, že v oblasti mezi Pravčickou bránou a státní hranicí odpálil petardy. „Koupil si dole v Hřensku pyrotechniku, kterou se mu podařilo zapálit hrabanku,“ informoval už dříve mluvčí parku Tomáš Salov.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.