Invalidní důchodce o zrušení pobočky v Tachově: »Pěšky už tam nedojdu!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Invalidní důchodce o zrušení pobočky v Tachově: »Pěšky už tam nedojdu!«

Jiří Křišťan před poštou na sídlišti Rapotín, která se má rušit.
Jiří Křišťan před poštou na sídlišti Rapotín, která se má rušit. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Prodělal tři mrtvice, občas se při řeči zadrhává a hůře chodí. Poštu měl Jiří Křišťan (58) jen kousek od bytu. Jenže tu mu teď mají zrušit a invalidní důchodce tak bude muset chodit přes půl Tachova na poštu v centru města.

Bývalý nástrojař žije na sídlišti Rapotín, kde se pošta ruší. „Bydlím tu už 35 let a na poštu chodím platit SIPO, vyzvedávat si důchod, doporučená psaní a balíky,“ vyjmenoval Křišťan. Z toho, že bude muset chodit na poštu v centru města, žádnou radost nemá. „To je pěkná fuška. Nejdříve z kopce dolů a pak nahoru. Pešky to nezvládnu. Budu tak muset jezdit autem. A to je problém. U pošty v centru těžko zastavím, a po návratu na sídliště budu hodně těžko hledat místo k zaparkování. To je neskutečné, co se teď děje,“ láteřil Křišťan.

Zůstane jen tato v centru města.

Čekají i hodinu

V Tachově byly dosud tři pošty. Hlavní, v centru města, a dvě na Novém sídlišti a sídlišti Rapotín. Ty se mají rušit. Lidé jsou naštvaní. „Už teď jsou na hlavní poště dlouhé fronty a čeká se i hodinu. Ze šesti přepážek tam mnohdy fungují jen dvě. Co bude, až se tam nahrnou lidé z celého města, si nedovedu představit,“ kroutila hlavou Petra Haklová (45).

Přečtěte si
Uživatel_5540770
5. 4. 2023 • 10:35

Má maminka 89 let je na vozíku. Všechny komunikace s Poštou i úřady vyřizují za ní. Důchod na účet, komunikace datovou schránkou. Jde to, jen se nebát zpracovat úředníka, kterému se nechce .😁

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.