Dánka (34) se už tři roky neholí: Je hrdá na svůj ukázkový knír! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dánka (34) se už tři roky neholí: Je hrdá na svůj ukázkový knír!

Dnes už nechává přírodě volnou cestu.
Dnes už nechává přírodě volnou cestu. (Profimedia)

Dánská učitelka Eldina Jaganjacová (31) trpí nadměrným růstem chloupků v oblasti obličeje. Neustále se jí tvoří knírek a srůstá jí obočí. Protože žila na maloměstě, každý den se holila, aby si na ni sousedé neukazovali prstem. 

V březnu 2020 se ale rozhodla k radikálnímu kroku. Eldina si už tři roky odmítá holit knír, nepečuje ani o své bujné obočí, o depilaci nohou ani nemluvě. Vůbec se nestydí, je na sebe naopak velmi hrdá. Rázem se prý začala cítit lépe a kupodivu i mnohem ženštěji. Narostlo jí sebevědomí a věří, že si nyní snáze sežene i přítele. I když se jí od mužů dostává na ulici i hodně uštěpačných poznámek.

„Mám většinou celkem dobré reakce. Ale jsem si jistá, že mě za mými zády také pomlouvají. To je mi však srdečně jedno,“ nechala se slyšet Dánka, která svým odvážným postojem inspirovala tisíce dívek po celém světě. Eldina si je jistá, že už se svého kníru ani nedotkne. Dívky to prý kvůli ideálu ženské krásy mnohdy přehánějí. „Většina děvčat ve třinácti letech zpanikaří a holí a trhají všechno, co mohou. A to jen proto, aby je většinová společnost přijala a ony splnily to, co se od mladé ženy očekává,“ míní Eldina.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.