Pihovatost, albinismus, alopecie... Dojemná krása nedokonalosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pihovatost, albinismus, alopecie... Dojemná krása nedokonalosti!

Claudia La Rosaová vypadá jako veselá panda. A je to sexy.
Claudia La Rosaová vypadá jako veselá panda. A je to sexy. (Foto Reuters, AP)

Jak snadno se dá najít sebevědomí, když si na vás odmalička všichni ukazují… Původně šlo jenom o účet na instagramu o obhajobě tělesných nedokonalostí a pochopení. Dnes je z toho modelingová agentura a silná komunita modelek, které mají jisté anomálie, ale právě tím jsou zajímavé a krásné. Je to o vybočení z konzervativního pojetí krásy, je to o rozmanitosti a zvláštnostech půvabu.

Okoukané androgynní holky ať si chodí po světových molech, ale když mezi ně vpustí nabarvené ptáče, je to přece o vítané pestrosti, je to nevšední... Agentura Imperfetta (Nedokonalá) funguje od roku 2020 a založila ji Carlotta Giancaneová. Má katalog modelek s vitiligem, albínky, děvčata s jizvou, amputovanou končetinou nebo s alopecií.

Sonia

Sonia Spartaová (28) slýchala šuškání za zády, že je asi z cirkusu. To kvůli tmavým skvrnám na tváři a na těle (hyperpigmentaci). Dříve se je snažila skrývat. Nyní se považuje za krásnou. „Rozhodla jsem se, že věci, které byly mou slabostí, anebo které jsem vnímala jako slabost, se staly mou silnou stránkou,“ řekla.

Lucia

Lucia Della Rattaová, studentka z Říma, svůj albinismus vždy skrývala. Světlé vlasy si barvila na tmavší odstíny a na kůži používala samoopalovací krémy. Během pandemie se rozhodla skončit s komplexy. „Poprvé jsem se cítila krásná,“ prohlásila o chvíli, kdy dala první »opravdové« fotky na sociální sítě. „Cítila jsem, že tohle je moje podstata. Moje opravdové já!“

Mám ráda svou zvláštnost

Desireé D’Angelová trpí od deseti let alopecií. Nosila klobouk, aby zakryla holou hlavu, ale spolužáci ji šikanovali a vždycky jí ho někdo strhl dolů. V patnácti ji učitelka tance přesvědčila, aby přestala problém skrývat a přijala ho. Od té doby se z ní stala úspěšná tanečnice a modelka. „Mám ráda své tělo, mám ráda svou zvláštnost. Nakonec jsem to přijala,“ řekla.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.