Sen o luxusní dovolené se jí rozplynul: PODVODNICE SI VZALA 100 TISÍC A ZMIZELA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sen o luxusní dovolené se jí rozplynul: PODVODNICE SI VZALA 100 TISÍC A ZMIZELA

Lucie si přála zůstat alespoň částečně v anonymitě.
Lucie si přála zůstat alespoň částečně v anonymitě. (Foto Aha! – K. Moravcová a INT, ara)

Cestovat dva týdny po kouzelné Jamajce. Na takovou dovolenou se několik měsíců těšila Lucie (44) z Karlovarska. Nakonec ale nikam neodjela a navíc přišla o 100 tisíc. Stejně jako desítky jiných lidí.

Lucie totiž skočila na lep podvodnici vydávající se za Kristinu Johnson. Ta na sociálních sítích rozjela byznys v podobě levného cestování po světě. Lucie si u ní zaplatila poznávací zájezd po Jamajce za 104 tisíc korun pro dvě osoby. „Profil této společnosti vypadal velmi důvěryhodně. Měla tam spousty kladných recenzí od desítek spokojených zákazníků. Vůbec jsem neměla pochyby o tom, že by něco mělo být v nepořádku,“ vypráví Lucie.

Na tyto scenérie z Jamajky může zapomenout.

Na vážkách začala být v momentě, když Kristina Johnson začala z různých důvodů posouvat termín odjezdu. „Jednou to bylo kvůli počasí, podruhé kvůli zrušení letenek. Vždy ty své lži nějak rozumně zdůvodnila. Nakonec to celé trvalo rok,“ dodává. Paní Lucii došla trpělivost minulý týden a podala trestní oznámení. Případů je po celé republice ale hned několik. „Kauzy budou sloučeny do jednoho případu, který dostane na starosti vybrané krajské policejní ředitelství,“ říká Ondřej Moravčík z policejního prezidia.

MAJITELKA NEKOMUNIKUJE

Aha! se pokusilo kontaktovat majitelku cestovky. Ta však na e-mail neodpověděla. Profil společnosti na sociálních sítích přestal fungovat. „Poslední zprávy jsou, že není v České republice. Pravděpodobně je někde na Jamajce, kde má luxusní domek,“ dodává Lucie.

 

Přečtěte si
Mirka2112
16. 3. 2023 • 04:19

Kdo chce moc, nemá nic......Dobře jí tak!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.