Trocha nepohody neuškodí: 5 nepříjemností pro zdravé tělo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Trocha nepohody neuškodí: 5 nepříjemností pro zdravé tělo

Vysoké podpatky zvednou figuru i sebevědomí, nejsou vůbec zdravé pro chodidlo i páteř. Ale pro pánevní dno balzám…
Vysoké podpatky zvednou figuru i sebevědomí, nejsou vůbec zdravé pro chodidlo i páteř. Ale pro pánevní dno balzám… (Foto ara)

Trápí vás zablokovaná krční páteř? Ráno se na záchodě dlouho trápíte? Nebo vás pořád bolí hlava? Možná jste až moc pohodlní. Vědci zjistili, že trocha diskomfortu prospívá zdraví, může zvyšovat práh bolesti a vede i ke spokojenosti v sexuálním životě…

1. Dřepování na záchodě

Trápí-li vás zácpa či nadýmání, možná nevykonáváte správně velkou potřebu. Uvelebení se na záchodovém prkénku je totiž dobré možná tak k luštění křížovek. Pro vaše střeva je mnohem lepší vyprazdňovat se v podřepu, třeba jako venku v lese. „Ideální je to s koleny výš, než jsou boky,“ dodávají izraelští lékaři. Dojde tak k usnadnění průchodu stolice, a navíc posílíte i stehenní svaly.

2.  Studená sprcha

Není žádnou novinkou, že pravidelné otužování posiluje imunitní systém. „Třicet vteřin ledové sprchy denně pomáhá zlepšení krevního oběhu, obranyschopnosti organismu a ulevuje při nevolnosti,“ říká fyzioložka z univerzity v Hertfordshire Lindsay Bottomsová. „Existují také důkazy, že otužování zlepšuje náladu.“

3. Vysoké podpatky

Mnohým dámám nošení bot s klínkem není příjemné, ovšem má to blahodárné účinky na sexuální apetit. Vyšší obuv totiž pomáhá posilovat pánevní dno, což usnadňuje dosažení orgasmu a také zlepšuje problémy s inkontinencí.

4. Bolest hlavy bez prášků

Sáhnete pokaždé, když se začne o slovo hlásit migréna, po zázračné pilulce? Zbystřete! Zaděláváte si na problémy. Tělo se naučí fungovat pouze s léky na bolest, snížíte si práh bolesti, a ještě budete potřebovat čím dál vyšší dávky, aby tablety zabraly. Naučte se proto mírnější bolest zvládat bez prášků a zahnat ji třeba procházkou na čerstvém vzduchu.

5. Spánek bez polštáře

Je určitě příjemné zabořit po dlouhém dni hlavu do nadýchaného polštáře, zdaleka to ale není zdravé. Odborníci prokázali, že pacienty, kteří polštář nepoužívají, téměř netrápí bolesti krční páteře. Ideální je také spát na zádech, nikoli na břiše či na boku. „Stlačování kůže na jedné straně obličeje vede ke vzniku vrásek,“ tvrdí plastičtí chirurgové.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.