Putin ztratil poslední zábrany: Připravte se na válku, hlásí český generál | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Putin ztratil poslední zábrany: Připravte se na válku, hlásí český generál

Projev ruského prezidenta Vladimira Putina k výročí války na Ukrajině (21.2.2022)
Projev ruského prezidenta Vladimira Putina k výročí války na Ukrajině (21.2.2022) (ČTK / AP / Mikhail Metzel)

Ani rok od ruské invaze odhodlání Západu podporovat Ukrajinu neustává. Velká část světa ale i tak stále lavíruje, na čí stranu se přidat. S Ruskem si to nechtějí rozházet. A šéf Kremlu Vladimir Putin (70)? Ten nechápe, že agresorem je on. A naopak ještě přitvrdil, když oznámil pozastavení ruské účasti v mezinárodní dohodě Nový START omezující jaderné zbraně.

 

Vpředvečer 1. výročí invaze na Ukrajinu, která propukla 24. února, bilancoval Putin před členy federálního shromáždění vývoj ve válce, na Západě, i na domácím dvorku. A že o »perly« v jeho projevu nouze nebyla. „To Západ rozpoutal válku. Rusko používá sílu, aby ji zastavilo,“ prohlásil například kremelský autokrat. Západní země také obvinil, že se federaci pokoušejí ekonomicky zničit. „Nemohou si neuvědomovat, že je nemožné porazit Rusko na bitevním poli,“ pokračoval Putin, který svůj projev zakončil slovy „pravda je za námi“.

Proklepnuté publikum

Šéf NATO Jens Stoltenberg (63) následně uvedl, že ruský prezident dal jasně najevo, že hodlá v ničivé válce pokračovat. Podle Mychalja Podoljaka, poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Putin zase ukázal, že je mimo. „Nachází se ve zcela jiné realitě, kde není možné vést dialog o spravedlnosti a mezinárodním právu,“ řekl agentuře Reuters. Ale i přítomní ruští zákonodárci se zdáli být z projevu »přepadeni«. V každém případě, jak informoval zpravodajský portál Meduza, všichni hosté se před Putinovým výstupem museli izolovat a podrobit se testu na koronavirus. U vchodu do budovy se jim také měřila teplota.

Pak pohltí Bělorusko?

Rusko se chystá do roku 2030 anektovat sousední Bělorusko. S odvoláním na tajný dokument z roku 2021, který unikl z Kremlu a který mají k dispozici, o tom informoval německý deník Süddeutsche Zeitung.

Řehka: Připravte se na válku

Bez ohledu na výsledek války na Ukrajině Rusko zůstává hrozbou. Včera to na velitelském shromáždění řekl šéf armády Karel Řehka (48). „Ať se nám to líbí, nebo ne, musíme se připravovat na možný střet mezi Ruskem a NATO,“ uvedl s tím, že pokud by na to došlo, střet by trval víc než pár týdnů s stát by musel „přistoupit k nějaké formě mobilizace“.

Generál Karel Řehka



Přečtěte si
AHel
23. 2. 2023 • 17:39

Co je to za divného generála, měli by ho zavřít za poplašné zprávy. Nikdo si nechce sednout s Putinem ke kulatému stolu, pro to aby válka nebyla nikdo ani nehnul prstem!!!!!!! Slušní lidé českou vládu a takoví ty vojáčky nenávidí. Každý člověk chce žít v míru, klidu. navíc válka je totální selhání vlády, selhání slabochů resp. mužů slabochů a odnesou to nejvíce ženy a děti. Je to hnus, za výrok o válce a že jsme ve válce by měl jít Fiala a tento vojenský kašpárek před soud a do vězení. Hrůza, budou furt strašit, jaký je Putin, ale nikdo nemá ochotu si s ním sednout, Z toho vyvozuji, že máme v čele státu a vojenské moci jednoho zrádce vedle druhého, ale oni si myslí pravý opak. Hnus.

amej
23. 2. 2023 • 09:53

Napsal jste to přesně

amej
23. 2. 2023 • 09:53

Co si to vůbec ten Řehka pořád dovoluje??? Je to válečný štváč, který se už podle všeho na válku těší! Už si chce zastřílet na živo??? My si to nepřejeme! To, co předvádí vláda a on, za to by měli skončit ve vězení!

pravlast
22. 2. 2023 • 23:30

A který agresor vyzradil že Minské dohody měly být je zdržujícím momentem pro vyzbrojení Ukrajiny?Proč se NATO neustále stahovalo okolo SSSR a poté i RSFR a proč stále někdo vyvolával konflikty do kterých mělo být Rusko zataženo a z nich i obviněno?Jsme snad my,ti,kdo touží po další válce když ji naše politická garnitura tak vehementně podporuje?Vraždili jsme my ruské občany a děti na Donbasu a v Luhaňsku?Můžeme snad my nosit hrdé tetování faš*i*s*tických symbolů,nebo jsou u nás zakázáné?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.