Kočka a kumpáni u soudu: Dvě bomby v kuchyňce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kočka a kumpáni u soudu: Dvě bomby v kuchyňce

Petr Ř.
Petr Ř. (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Napadli Františka M. (58) a nutili ho k převodu firmy! Z toho žaloba viní trojici mužů včetně podnikatele Jana Kočky (56). Za vydírání jim hrozí až osmiletý trest.

Incident se měl odehrát v červnu roku 2021 v areálu firmy napadeného. „Vystoupili z černého rolls-roycu, já zašel do kuchyňky a jen jsem se otočil, už za mnou stál Petr Ř. Naštvaně říkal, abych to vrátil, že tam má svoje zájmy. Pak jsem dostal dvě bomby, až mi z toho praskl bubínek,“ sdělil včera soudu. Rány měl zasadit Petr Ř., zatímco dva další obvinění, Jan K. a Jan Kočka, stáli vedle něj.

Podnikatel Jan Kočka (56) je zároveň souzen i pro krácení daní.

Obžalovaný agresor napadení popsal jinak. „K ničemu jsem ho nenutil. Facka padla po vzájemných vulgaritách a za svůj exces jsem se v dopise omluvil,“ řekl Petr Ř. V psaní byly přiložené i peníze a stálo v něm: „Neudržel jsem chladnou hlavu. Mrzí mě i případné zdravotní problémy a chci ti takto kompenzovat újmu.“ Podle doručenky jej na adrese Františka M. někdo převzal. Ten však nevěděl, kam se dopis i 20 tisíc v něm podělo. „Je to záhada. Já to určitě nepřebíral. Kdyby ano, ani bychom tu nebyli,“ uzavřel.

Ukázal na Kmotra?

Podnikatel Jan Kočka měl incidentu samotnému podle svědků i poškozeného jen přihlížet. „Přišel poslední, dokonce slušně pozdravil. Trochu mi připadal jako opilý. Jen na konci, když odcházeli, ukázal na plakát filmu Kmotr a řekl, že tohle není film, ale realita,“ sdělil napadený k dotazu soudkyně Heleny Strnadové.

Přečtěte si
pravlast
25. 1. 2023 • 16:59

Bude vůbec nějaká další Matějská a bude mít kdo provozovat kolotoče?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.