Soud začal projednávat případ Pavla N. (45): Ženu ochromil a pak upálil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Soud začal projednávat případ Pavla N. (45): Ženu ochromil a pak upálil!

Když začal vůz hořet, byla žena v něm nejspíš stále při vědomí
Když začal vůz hořet, byla žena v něm nejspíš stále při vědomí (Reprofoto CNN Prima News)

Soud v Liberci se od včerejška zabývá případem Pavla N. (45). Ten podle obžaloby svou milou ochromil a upálil v autě tak, aby vše vypadalo jako nehoda. Obžalovaný včera ale řekl: „Udělal to vyděrač!“

Nehodu už prošetřila policie, teď se do věci pustil liberecký krajský soud. Podle obžaloby Pavel N. nafingoval autonehodu u obce Cvikov na Českolipsku, ve skutečnosti však měl manželku ve voze upálit plánovaně. A co víc, měl svou ženu ochromit paralyzérem a ona tak bez hnutí sledovala blížící se hrůznou smrt. Vůz s ní pustil z kopce, po nárazu ho polil benzinem a zapálil.

„Žena v té chvíli ještě vnímala a byla si vědoma neodvratitelnosti své smrti. Navrhuji trest nepodmíněného odnětí svobody ve výměře 25 let,“ uzavřela včera svou řeč u soudu státní zástupkyně Petra Pazderková. Incident se odehrál 20. října 2021. Policii se zdála nehoda od počátku podezřelá. Chyběly brzdné dráhy a strom, do něhož auto narazilo, byl od silnice daleko. Oslovili tak soudní znalce a ti jejich podezření potvrdili – vůz začal hořet v jiném místě, než kdyby vzplál následkem nehody.

Pavel N. u soudu v roce 2018.

Záhadný vyděrač

Obžalovaný svou vinu u soudu rozhodně popřel a přišel také se svou verzí. Jeho ženu měl kvůli choulostivým erotickým fotkám s jinou ženou vydírat neznámý muž a v osudný den je prý oba potkal a ohrožoval zbraní. S dvojicí dojel k nim domů, kde manžel vystoupil. „Vůbec nevím, kdy odjeli,“ sdělil soudu. Přestože nevěděl, kam jeli, vydal se za nimi na kole a našel je na místě nehody. Vyděrač ho pak nutil se zbraní, aby auto zapálil. On sice odmítl, auto prý jako na potvoru stejně vzplálo. „Nevím, zda ho zapálil on, nebo to byl nějaký zkrat,“ mlžil obžalovaný. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.