SOUD VRÁTIL ZA MŘÍŽE RECIDIVISTU: Přepadával babičky, dostal 9,5 roku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

SOUD VRÁTIL ZA MŘÍŽE RECIDIVISTU: Přepadával babičky, dostal 9,5 roku

Vasil Sivák
Vasil Sivák (Foto Aha! – J. Pecharová)

Devět let a šest měsíců stráví v base postrach babiček Vasil Sivák (36). Recidivistu potrestal soud za přepadení pěti seniorek a vydírání ženy, která mu dala 190 tisíc za synem způsobenou nehodu, kterou si ale vymyslel.

Útoky na důchodkyně (70 až 88) se odehrály převážně na Náchodsku. Muž se na ně zaměřil brzy poté, co byl podmínečně propuštěn z basy, kde si kroutil šest let za rvačku s otčímem, který ji nepřežil.

Přes balkon, sklep a okno vnikal do jejich obydlí v noci maskovaný kuklou, probudil je a hrozil zabitím, pokud mu nedají cennosti, šperky a peníze. Když to odmítly, bil je a jednu ženu dusil kusem látky. „Ve strachu o život předstírala, že je mrtvá. Poté prohledal dům. Odcizil peníze, prsteny, obrazy, hodinky, mince různých měn a poškozené sejmul z uší náušnice,“ popsal žalobce. „Stydím se za to, co jsem udělal, a lituju toho,“ zaznělo z úst padoucha. Trest přijal. Přepadeným má zaplatit odškodné okolo 580 tisíc.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.