Poražení Nerudová, Fischer, Hilšer a Diviš mají jasno: Podporují Pavla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Poražení Nerudová, Fischer, Hilšer a Diviš mají jasno: Podporují Pavla!

Petr Pavel s manželkou Evou s Danuší Nerudovou a jejím manželem Robertem. (14.1.2023)
Petr Pavel s manželkou Evou s Danuší Nerudovou a jejím manželem Robertem. (14.1.2023) (reprofoto Twitter Danuše Nerudové)

Nepostoupili do dalšího kola. Koho mají volit jejich příznivci? Třetí Danuše Nerudová (44) podpořila Petra Pavla (61) hned po sečtení hlasů. Později se k ní přidali i senátoři Pavel Fischer (57, nes.) a Marek Hilšer (46,MHS) a podnikatel Karel Diviš (46).

Bývalá rektorka brněnské Mendelovy univerzity Danuše Nerudová zažila studenou sprchu, když získala jen 13,92%. Nerozhodnutí voliči se přiklonili k Petru Pavlovi, u nějž zřejmě viděli větší šanci, že porazí Andreje Babiše (68). Nerudová ale prohru ustála s elegancí. Poděkovala svým voličům, zakázala jim »slzičky« a jednoznačně podpořila Petra Pavla. „Pořád je tady velké zlo a to se jmenuje Andrej Babiš. To zlo neodešlo a dostalo v těchto volbách poměrně dost procent,“ uvedla.

Do Pavlova štábu dorazila Nerudová hned v sobotu krátce po páté večer, armádní generál ve výslužbě ji přivítal kyticí. Po zhruba čtvrthodinovém jednání štáb opustila, s novináři o obsahu schůzky nehovořila. Poté přišli i senátoři Fischer a Hilšer. „Protože do druhého kola postupuje Petr Pavel a Andrej Babiš, tak všechna moje podpora jde k Petru Pavlovi,“ uvedl před tím ve svém štábu Fischer. Podle něj je třeba sladit kampaň, nabídne například své billboardy, i když jich nemá mnoho. Podnikatel Karel Diviš Pavla podpořil slovně, ale osobně do štábu nedorazil.

Bašta vyčkává, Zima mlčí

Poslanec Jaroslav Bašta (74) za hnutí SPD, který skončil pátý se ziskem 4,45 procenta hlasů, ani jednoho z postupujících do druhého kola zatím nepodpořil. Předseda SPD Tomio Okamura se ale už sešel s Andrejem Babišem. Prohlásil také, že jeho strana vydá brzy doporučení. Poslední z prezidentských kandidátů bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, který získal ve všech krajích nejnižší podporu, nevyzval k podpoře žádného z finalistů řekl, že se mají jeho voliči rozhodnout sami.

Víte že...

...sázkové kanceláře aktuálně favorizují Petra Pavla? U Tipsportu je na Pavla kurz 1,12:1, Babiš má na vítězství 6,40:1. To se ale může ale v průběhu kampaně do volby měnit.

Kritika debat v TV

Pavel Fisher si neodpustil kritiku debat komerčních televizí před prezidentskými volbami. Přirovnal ji k situaci, kdy mu v restauraci číšník z rozsáhlého menu nabídne pouze tři jídla. „Tak si budu připadat jako klient zkrácen na svých právech, protože na jedno jídlo budu alergický, druhé mi nechutná a třetí jsem měl včera,“ uvedl.



Přečtěte si
AHel
16. 1. 2023 • 14:23

Hnus, výše uvedení nejdříve okopávají kotníky generálovi s komunistickou minulostí před prvním kolem voleb a v druhém kole ho budou podporovat proti Babišovi se stejnou minulostí. To jsou farizejové, ubožáci, kteří to ego nemohou spoutat, pijavice se nalepí na kritizovaného, aby byli vidět a něco z toho možná i kápne, Divím se, že je generál nekopne do zadní části těla. také morálka na hadry....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.