Co je to napadlo? Babiš mezi Pražany, Pavel v Ústí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Co je to napadlo? Babiš mezi Pražany, Pavel v Ústí

Andrej Babiš ve frontě na korunovační klenoty (17.1.2022)
Andrej Babiš ve frontě na korunovační klenoty (17.1.2022) (Blesk:ROBERT KLEJCH / CNC Robert Klejch)

Prezidentská kampaň se rozběhla naplno. Zatímco Andrej Babiš (68, ANO) si šel stoupnout mezi lidi do fronty na korunovační klenoty, Petr Pavel (61) domlouval podporu s Danuší Nerudou (44) a vydal se – pro něj na horkou půdu – do Ústí nad Labem.

I když včera mimořádně zasedala Sněmovna kvůli hlasování o nedůvěře vládě, které vyvolalo hnutí ANO, jeho šéf v dolní komoře nebyl. Babiš totiž přibližně od půl desáté začal stát frontu s lidmi, kteří se v katedrále sv. Víta chtěli podívat na nejcennější české artefakty. „Jsem tu, protože jsem měl v programu, že pokud bych uspěl v prezidentské volbě, tak bych klenoty vystavoval vždy o svátcích,“ řekl Babiš reportérovi Aha!, který byl na místě. A podotkl, že když vidí tu frontu, bude to prý potřeba.

Porazit to zlo

Ani generál včera s kampaní nezahálel. Dopoledne vystoupil na tiskové konferenci s Nerudovou, kde představili formu podpory, kterou bývalá rektorka Pavlovi avizovala. Ta také vyzvala své voliče z prvního kola – těch bylo přes 777 tisíc – aby druhé kolo nevynechali a volili generála. „Aby se podařilo porazit to zlo, které tu je. Zlo nesmí skončit na Hradě,“ uvedla. Podpora Pavla pak nemá být jen slovní, ale také sdílení některých reklamních prostor či společná vystoupení v rámci kampaně.

Petr Pavel na mítinku v Ústí nad Labem

Video se připravuje ...

Pavel na Hrad

Odpoledne pak vyrazil Pavel i se svou manželkou Evou (58) do Ústí nad Labem. Tedy do města, kde v prvním kole celkem s přehledem vyhrál Babiš. Na horké půdě ale na generála čekal dav příznivců, kteří mu projevovali podporu skandováním „Pavel na Hrad“.

Byl u Jezulátka

To Babiš se včera vydal ještě do kostela k pražskému Jezulátku. Ten byl dopoledne zavřený kvůli expremiérově avizované návštěvě, odpoledne se do něj ale Babiš už normálně dostal. Ten zopakoval, že k Jezulátku chodí opakovaně, jen se tím nikde nechlubil.

Pavel a Nerudová spolu, Babiš ve frontě. Trenér Sáblíkové v maléru a Artur utrácí miliony

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.