Řidička sedla v Brně na Nový rok za volant: Těhotná a se dvěma promile! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Řidička sedla v Brně na Nový rok za volant: Těhotná a se dvěma promile!

Poničené auto těhotné řidičky.
Poničené auto těhotné řidičky. (Foto Policie ČR)

Co s takovou matkou? Řidička (36) ve vysokém stupni těhotenství náležitě popila alkoholu a se dvěma promile sedla za volant. Do vozu naložila ještě svého synka (8) a matku. Poté napálila na červené na semaforech v brněnských Židenicích do auta před sebou.

Ohrozila sebe, své nenarozené dítě, synka a také další dvě dětí z druhého vozu. „Děti z nabouraného auta i její synek byli převezeni s lehkými zraněními do dětské nemocnice. Ženu odvezla sanitka do porodnice,“ řekla Aha! policistka Petr Hrůzová. Nehoda se stala už na Nový rok, ale policisté k ní zveřejnili šokující podrobnosti až nyní. Po porodu přijde žena každopádně o řidičský průkaz a hrozí jí až rok vězení. Bude se totiž zpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Úraz velkým rizikem

Řidička může děkovat svým andělům strážným. Ve vysokém stupni těhotenství totiž podle lékařů obecně vadí každý náraz. „Může dojít k odloučení placenty a dítě se v krajním případě může narodit i mrtvé,“ řekl Aha! přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky FN Brno Pavel Ventruba. „Samotný plod je v těle matky dobře chráněn, nic si, samozřejmě, například, nezlomí nebo neodře,“ dodal Ventruba. Každý úraz matky je ale podle něj velkým rizikem, proto porodníci vyžadují minimálně 24 hodinovou hospitalizaci, aby vyloučili či předešli komplikacím.

To se nevidí

Opilá těhotná žena bourající za volantem je naštěstí unikát. „Těhotná řidička s alkoholem v krvi se ojediněle jednou za čas v Brně opravdu objeví. Rozhodně ale ne v této kombinaci, kdy pár dní před porodem řídí opilá, veze vlastního malého synka a mámu a ještě způsobí havárii, při níž zraní své i cizí děti,“ řekla policistka Petra Hrůzová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.