Senior vjel u Liberce do protisměru: Zabil sebe i druhou řidičku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Senior vjel u Liberce do protisměru: Zabil sebe i druhou řidičku!

Hasiči museli oba řidiče vyprošťovat.
Hasiči museli oba řidiče vyprošťovat. (Foto HZS LK)

Vjel, kam neměl! Řidič (†72) dacie se včera ráno u Stráže nad Nisou ocitl v protisměru, kde se čelně srazil s nissanem. On i řidička (†62) protijedoucího auta zemřeli.

Do nesprávného směru najel senior kousek od čerpací stanice, kde tankoval. V protisměru se objevil ve chvíli, kdy řidička nissanu předjížděla nákladní auto. Náraz ji následně ještě odhodil na kamion. Muže i ženu v kritickém stavu záchranáři převezli do libereckého traumacentra. „Po převozu do nemocnice na následky zranění zemřeli,“ řekla policejní mluvčí Ivana Baláková. Kvůli vyšetřování byl provoz u Liberce omezený, ve směru od Chrastavy stála dlouhá kolona.

Nehodu řeší policie

Okolnosti tragédie vyšetřují kriminalisté. Zjišťují zejména to, jak se senior ocitl v protisměru a jak dlouho v něm jel. Podle prvotních poznatků vyplývá, že někde chybně najel.

Chyby i na dálnici

Podobných případů se na českých silnicích odehrálo více. Letos v září Němka (62) jela po dálnici D1 v protisměru na Novojičínsku celých 15 minut! Naštěstí na svůj omyl žena přišla, zamířila ke kraji vozovky a snažila se co nejrychleji opustit protisměrný pruh. Nikomu se naštěstí nic nestalo, cizinka však vyfasovala pokutu 10 tisíc korun.

Když uvidíte tuto značku, nebo jste si jisti, že jste v protisměru, zajeďte ihned ke kraji, zapněte výstražná světla, oblékněte si vestu, jděte mimo vůz a volejte policii.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.