Seniorku s chodítkem srazila, zranila a ujela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Seniorku s chodítkem srazila, zranila a ujela!

Nehoda se stala v Týně nad Vltavou.
Nehoda se stala v Týně nad Vltavou.  (Ilustrační foto ara)

Rozum zůstává stát nad bezcitným počínáním řidičky (36) v Týně nad Vltavou na Českobudějovicku. Autem nacouvala do seniorky v chodítku, těžce ji zranila a zbaběle ujela.

Policisté nehodu vyšetřují od poloviny srpna, informace však odtajnili teprve včera. „Řidička ve Fordu Focus při couvání z parkoviště srazila starší ženu. Ta se pohybovala po silnici za pomoci chodítka a po nárazu upadla. Aniž by se řidička přesvědčila, jaký je zdravotní stav sražené osoby, a poskytla jí první pomoc, z místa odjela,“ řekl policista Milan Bajcura.

Motoristka může jen těžko počítat se shovívavostí soudu. Policisté při vyšetřování zjistili, že má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel a neměla za volantem co dělat. „Zodpovídá se z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, neposkytnutí první pomoci řidičem dopravního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnil Bajcura.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.