Smyk řidičky (19) na kolejích: Auto zastavil kus betonu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smyk řidičky (19) na kolejích: Auto zastavil kus betonu!

...po nárazu jí z vozu pomohla kolemjdoucí.
...po nárazu jí z vozu pomohla kolemjdoucí. (Foto MP Brno)

Štěstí v neštěstí! Jako na ledě si musela připadat řidička (19) toyoty, když v centru Brna najela na mokré tramvajové koleje. Neovladatelné auto zastavila až betonová zábrana. Nad desetimetrovým srázem!

Nehoda, ze které běhá mráz po zádech, se stala před pár dny v poledne v brněnské Husově ulici. Řidička jela ve směru od Šilingrova náměstí k Nádražní ulici. „Smyk dostala poté, co v táhlé zatáčce najela na mokré koleje,“ uvedl mluvčí městských strážníků Jakub Ghanem.

Na videu, které strážci zákona včera odtajnili, je jasně patrné, jak se žena za volantem snažila ze smyku dostat prudkým stržením volantu doprava. Vjela tak na chodník, kde jen chvíli před tím prošla skupina lidí. Následoval mohutný náraz do betonové zábrany, z níž odletěl obrovský kus ze srázu dolů.

„Nebyla pod vlivem alkoholu. Vzniklá škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun,“ doplnil mluvčí policie Bohumil Malášek. Žena jako zázrakem vyvázla bez zranění. „Podíl na nehodě mohla mít z velké části nezkušenost,“ shodují se odborníci, kteří video zhlédli.

Policie: Raději pomalu

V Brně řidiči přejíždějí přes tramvajové koleje velmi často, protože jinak to ani nejde. Strážníci je proto varují, že nyní v období dešťů je kov nesmírně kluzký. „Tramvaj vedou sice spolehlivě, ale auto snadno dostanou do smyku,“ varoval Ghanem.

Řidička v Brně dostala smyk po najetí na tramvajové koleje:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.