Zdrhl od nehody! Pod kůží měl dva litry slivovice... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zdrhl od nehody! Pod kůží měl dva litry slivovice...

Sednout po konzumaci slivovičky za volant? To je pořádná čuňárna.
Sednout po konzumaci slivovičky za volant? To je pořádná čuňárna. (Foto Aha! – J. Nováček)

Přes tři promile alkoholu prokázala dechová zkouška podle policistů u řidiče (64), který na Zlínsku naboural a odjel od nehody.

„Muž přiznal, že od předchozího večera vypil asi dva litry tvrdého alkoholu, zřejmě slivovice,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že oznámení o tom, že v protisměru narazil do vozidla Škoda Superb mladého šoféra (19), přijal operační důstojník ve středu před sedmnáctou hodinou.

„Řidič od nehody ujel a pokračoval v jízdě od Brumova – Bylnice směrem ke Štítné nad Vláří na Zlínsku. Tam se otočil a jel zase zpět. Za železničním přejezdem vjel mimo vozovku a začal couvat. Vozidlo BMW ale uvízlo v zatravněném příkopu,“ uvedla ještě mluvčí. Muž při příjezdu policistů odmítal vypnout motor auta, nechtěl vystoupit, nepředložil doklady, téměř nemluvil a nereagoval na výzvy. Nakonec se podrobil dechové zkoušce s výsledky 3,18 a 3,25 promile. Teď mu hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky až tři roky vězení, zákaz řízení a peněžitý trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.