Finanční rádce Aha! Tipy na vánoční brigády | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Finanční rádce Aha! Tipy na vánoční brigády

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek (Pexels)

Drahé energie a inflace nám letos vytahují z peněženek víc peněz než kdy dřív. A v řadě domácností to vypadá, že se Ježíšek s dárky moc přes kapsu nepraští. Hrozí to i vám? Zkuste si přivydělat na typicky vánočních brigádách. Musíte si ale pospíšit.

Nějakou tu korunu navíc by před Vánocemi uvítal snad každý. A je to vidět i na vánočních brigádách, kterých letos není tolik co dřív. Řadu z nich totiž obsadili lidé přímo z firem, které je nabízejí. Po přivýdělku je letos nebývalá sháňka. „Je zde velmi patrný pokles prodejů v e-commerce a maloobchodu. Tyto firmy nemají tak jasný náborový plán na vánoční prodeje, jak je to obvyklé, a vyčkávají. Poptávají brigádníky v menším počtu a spíše na poslední chvíli. Jasné zadání máme pouze pro poslední týden před Štědrým dnem,“ říká Jiří Halbrštát, manažer náboru a marketingu ManpowerGroup. „Sledujeme nový trend, že kmenoví zaměstnanci mají větší zájem o přivýdělky a jsou ochotnější pracovat přesčas, zatímco minulý a předminulý rok v průběhu pandemie spíše preferovali klid a volno. To je vidět nejen v obchodě, ale i výrobě a logistice. Chodí za námi i lidé, kteří mají sice plný úvazek přes týden, ale hledají ještě brigádu na víkend,“ dodává Halbrštát.

Práce ubylo, mzda vzrostla

Dobrou zprávou je, že přestože práce není tolik, co bylo dřív, výdělky na brigádách budou letos vyšší. „Trochu se zpomalilo přeplácení brigádníků jednotlivými firmami, ale i tak jsou jejich odměny o více než10 % vyšší než minulý rok. V regionech se mzda u brigády obvykle pohybuje v rozmezí 130 až 180 Kč podle náročnosti práce, množství potřebných lidí a urgence. Proti loňsku vzrostly výdělky brigádníků o 15 až 20 Kč,“ říká Halbrštát.

Výpomoc ve skladu e-shopu

Práce v třísměnném provozu

Kolik si vydělá: 150 – 200 Kč za hodinu

Pracovní doba: 8 hodin denně

Výroba fotoknih

Kolik si vydělá: 160 Kč za hodinu

Pracovní doba: 8 – 12 hod. denně

Práce na pokladně

Kolik si vydělá: 160 Kč za hodinu

Pracovní doba: 8 –12 hod.

Rozvoz nákupů

Kolik si vydělá: 160 –230 Kč za hodinu

Pracovní doba: Úvazek individuální

Prodej na vánočních trzích

Kolik si vydělá: 140-180 Kč za hodinu

Pracovní doba: individuální

Prodej kaprů

Prodejce musí mít zdravotní průkaz.

Kolik si vydělá: 170 – 350 Kč za hodinu

Pracovní doba: 8 a více hodin denně

Venkovní prodej vánočních stromků

Kolik si vydělá: 150 –190 Kč za hodinu P

racovní doba: individuální

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.