Dárky na poslední chvíli: S láskou připravené | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dárky na poslední chvíli: S láskou připravené

Ještě je stihnete vyrobit
Ještě je stihnete vyrobit (ESENNCE, s.r.o.)

Vánoce jsou svátky obdarovávání, ale někdy všechno nevyjde tak, jak bychom si představovali. Chybí čas, peníze, někdy i síla. Aha! přináší návody na dárky, které můžete vyrobit doma, rychle a levně.

Karamelový likér

Budete potřebovat: 1 plechovku karamelového Salka, 250 ml plnotučného mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 150 ml rumu, špetku soli.

Postup: Do rendlíku dejte všechny tekuté suroviny. Vše za stálého míchaní zahřívejte, dokud se Salko úplně nerozvaří. Poté rendlík stáhněte z plotny a nechte směs vychladnout. Po vychladnutí nalijte směs do mixéru, přidejte na špičku nože soli a rum. Poté prošlehejte asi 1 minutu na plný výkon. Nalijte do umyté a suché láhve a skladujte v lednici. Jak vyrobit karamelové kondenzované mléko: Ponořte uzavřenou plechovku do hrnce s vodou a na mírném stupni nechte vše vařit asi 2 hodiny. Během vaření plechovkou párkrát otočte. Po dovaření nechte před otevřením vychladnout alespoň na pokojovou teplotu.

Levandulový scrub na rty

Potřebujete: Bílý cukr, kokosový tuk, levanduli, levandulový esenciální olej, sušený květ levandule.

Postup: V misce smíchejte dvě lžíce cukru s polovinou lžíce kokosového tuku, přidejte jednu kapku levandulového oleje a přisypte kvítky na ozdobu. Důkladně promíchejte a plňte do plechových krabiček, nebo skleněných dóziček.

Vánoční pečený čaj

Budete potřebovat: 1 kg jablek, 2 lžíce medu, celá skořice, 2 hřebíčky, 1 badyán, 2 lžíce vody a 4 lžíce rumu

Postup: Jablka omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky. Vložte do skleněného pekáčku a přidejte ostatní ingredience. Důkladně promíchejte, vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 45 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Poté jablka mírně zhnědnou a pustí šťávu, rum se odpaří a vy máte hotovo. Plňte do menších zavařovacích sklenic se šroubovacím uzávěrem.

Kouzelné lžičky

Budete potřebovat: Čokoládu na vaření, různé posypky, lžičky

Postup: Čokoládu na vaření rozpusťte a pak ji opatrně vlijte do připravených kovových lžiček. Do ještě tekuté čokolády vsypte třeba nasekané oříšky, kandované ovoce, nasekaná zrnka kávy, nebo cukrové zdobení. Lžičky pak můžete zabalit do malých celofánových sáčků. Použít můžete i polévkovou lžíci, pak stačí k přípravě čokolády jen přidat horké mléko.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.