Zeman na »spanilé jízdě« na Ústecku: Fialu bych občas chtěl odvolat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zeman na »spanilé jízdě« na Ústecku: Fialu bych občas chtěl odvolat

Zeman s primátorem Děčína Jiřím Andělem.
Zeman s primátorem Děčína Jiřím Andělem. (Foto Aha! – M. I. Volf, ČTK/O. Hájek)

Rozlučkovou cestu po Ústeckém kraji včera započal prezident Miloš Zeman (78). A prohlásil, že by měl někdy chuť odvolat vládu Petra Fialy (58, ODS), ale udělat to nemůže.

V pondělí dopoledne dorazil Zeman v doprovodu manželky Ivany (57) za hejtmanem Janem Schillerem (50, ANO), kterému dodatečně popřál k jeho kulatinám. „Když bylo mně 50, byl jsem ještě jura,“ vzpomněl prezident, který je kvůli neuropatii dolních končetin na vozíku. A připomněl, že příští rok, až mu skončí mandát, odejde po 32 letech z politiky. A dal také nahlédnout pod pokličku, jak se rozhodoval ve volbách.

„Přiznávám se, že já jsem vládní strany nevolil, a je to poprvé, co to říkám. Ale respektuji výsledky voleb,“ řekl Zeman. Podle něj mohou lidé vyjádřit nesouhlas s vládou peticí či demonstrací. Jeden z dotazů od lidí se týkal také odvolání kabinetu. Zeman odvětil, že by musel být diktátor, aby to mohl udělat. „Ani nevíte, jakou bych měl někdy chuť udělat to, co navrhujete, ale porušil bych zákon,“ dodal prezident.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.